Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

- Jag blir lite yr ibland och det känns att åren går, men inte fan är jag döende som kvällstidningen skrev för ett tag sedan.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Loket tillbaka i Bingolotto

Pensionären gör comeback. I kväll, söndag tar Leif "Loket" Olsson över Bingolotto. - Det ska bli spännande. Vi får se hur det går.

I somras fyllde programledarveteranen Leif "Loket" Olsson 73 år. Trots det fortsätter han att jobba med sin bilbingo i Boden och Västerås, och som utropare i bingohallen på Kungsgatan i Göteborg, där vi träffas för att prata om hans stora projekt för kvällen. Nämligen att leda Bingolotto i TV4, bingorörelsens moderskepp.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

För när ordinarie programledaren Ingvar Oldsberg behövde fokusera på sitt quiz-program med Björn Hellberg och första reserven Lotta Engberg var upptagen med annat, då var det till Bingolottos verklige veteran som TV4 vände sig. Och han behövde inte fundera länge.

- De hörde av sig redan i våras och frågade om jag kunde hoppa in och leda Bingolotto den 20 september. Visst, svarade jag, det kan jag väl.

Bara sådär?

- Ja, det var inte så mycket att fundera på. Det ska bli spännande att leda programmet igen och många verkar se fram mot att jag kommer tillbaka, det har jag förstått.

Leif "Loket" Olsson började med Bingolotto redan 1989. Han skrattar och ler när han pratar, säger vad han tycker och kryddar var och varannan mening med en svordom. Men det märks också att den omtyckta Göteborgprofilen blivit lite till åren. Handslaget är försiktigt och gången lätt svajig. Däremot är det inget fel på humöret.

- Jag blir lite yr ibland och det känns att åren går, men inte fan är jag döende som kvällstidningen skrev för ett tag sedan.

För säkerhets skull kommer Loket ändå att leda kvällens Bingolotto sittande.

- Det skulle inte fungera annars. Men det kommer inte att påverka programmet, Ingvar (Oldsberg) brukar ju också sitta en hel del.

Hur mycket finns egentligen kvar av "ditt" Bingolotto från 90-talet?

- Rätt mycket finns kvar, men det är också mycket som är annorlunda. Ingvar gör Bingolotto mer som ett underhållningsprogram, han skiter i om det säljs några lotter medan jag tycker att lottförsäljningen är det viktiga.

Hur kommer det att märkas i kväll?

- Vi kör fyra rena bingospel, vilket är mer än vad det brukar vara, men annars märks det kanske inte så mycket.

Ingen Bingoberra?

- Nej, Kronér plockade bort Bingoberra så fort jag slutade, och det var det absolut sämsta beslut de någonsin har fattat. Det var faktiskt alldeles för jävla korkat.

Det råder ingen tvekan om att Loket är rejält besviken och inte så lite irriterad på Bingolottos utveckling sedan han lämnade programmet 1999 och Lasse Kronér tog över. Samtidigt som Lokets blålurviga sidekick fick sparken försvann också dansbanden, vilket Loket tycker var nästan lika korkat, och ersattes av gästande världsstjärnor som Dolly Parton, Mark Knopfler och David Bowie.

- David Bowie ..? Totalt värdelöst. Tanterna i Bingolotto vill väl inte ha David Bowie. De vill spela bingo.

Det får de göra i kväll. Då finns inga världsstjärnor med.

- Vi har The Streaplers. Fina grejer.

Fotnot: Bingolotto med Loket sänds söndagen den 20 september 18.00 i TV4.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.