Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Lockar norrmän med smör

Karlstad flygplats drar nytta av den norska smörkrisen. På måndagen inleddes en kampanj där norrmän erbjuds ett kilo smör om de flyger tur och retur Oslo-Karlstad.

Flygplatsen vill uppmärksamma sin rutt mellan Oslo och Karlstad. I ett samarbete med flygbolaget Direktflyg lockar man nu med det feta guldet. Smörpriset i Norge steg nyligen till omkring 1000 kronor kilot.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Man kan se det på två sätt: Man får ett kilo smör när man köper en flygbiljett, och man får en flygbiljett om man köper ett kilo smör, säger Peter Landmark, vd på Karlstad Airport.

Oslolinjen är ett och en halv månad gammal. Peter Landmark hoppas att kampanjen ska hjälpa till att få fler passagerare att shoppa i Karlstad. Kampanjen gäller under hela vecka 51.

– Vi har fått många samtal från Norge, där folk tyckt att det var en kul grej. Karlstadregionen är redan en del av Oslos arbetsmarknadsregion, och vi hoppas att fler ska vilja flyga 20 minuter i stället för att köra tre timmar, säger han.

Ni utnyttjar den norska smörkrisen alltså?

– Ja. Eller, vi gör det med glimten i ögat.

Är inte det här bara ett sätt att få fart på en ganska impopulär linje?

– Nej, den är ju fortfarande så ny. Vi tänkte att det kunde passa nu när det är jul. Och man får ett kilo smör även om man bokat resan tidigare.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.