Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/8

Vogue: Här är de västsvenska sommarpärlorna

För en månad sedan hyllade magasinet Vogue Göteborg, som ansågs vara bättre än huvudstaden Stockholm. Nu hyllas västkusten av magasinet - igen. Amerikanska Vogue har listat västsvenska pärlor som är ett måste att besöka i sommar.

Sol och värme är kanske inte det som oftast associeras med västkusten. Men faktum är att så fort solens strålar börjar värma vallfärdar vi soltörstande till uteserveringar, kajer och parker för att njuta av det fantastiska vädret. Och det är under sommarmånaderna som Göteborg och västkusten blommar ut och når sin fulla potential, skriver modemagasinet Vogue när de tipsar om flera västsvenska pärlor som är ett måste i sommar.

LÄS OCKSÅ: Vogue: Därför är Göteborg bättre än Stockholm

Bo kungligt i väst

För frisk luft, saltare vatten och godare skaldjur ska man styra kosan mot Göteborg, Bohuslän och Halland, skriver magasinet. Vad sägs om en dagstur till Styrsö?

"En av grannöarna, Vrångö, har fantastiska vandringsleder och sägs vara en av de bästa öarna i skärgården för simning. Lite norr om Göteborg finns Marstrand, en framstående semesterort sedan Kung Oscar II byggde sitt sommarhus på ön i slutet av 1800-talet." 

En av Sveriges bästa stränder

Bohuslän är sedan länge känt för sin vackra omgivning och natur - något som även uppmärksammas av modejätten som tipsar om att äta sill på Klädesholmen och äta hemmagjord glass på Gullholmen. 

"Smögen är en populär destination för seglare, norska studenter och festprissar. Vid den populära piren, Smögenbryggan, finns både butiker, caféer och båtar. Ta en båt till grannön Hållö, ett naturreservat med västsveriges äldsta fyr." 

Och sist men inte minst tipsar tidningen om den idylliska orten som är känd för sina stenhuggeri, Bohus-Malmön, och som definitivt är värt ett besök för den badsugne.

"Här finns en av Sveriges vackraste stränder - Pärlane".

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.