Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Glöm inte Bild: Annika Karlbom
Glöm inte Bild: Annika Karlbom

Tyko: Politikerna mumlar i munskydden

Först kastar de skit på varandra och sedan tvår de sina händer i handsprit.

Det här är ett kåseri. Eventuella ställningstaganden är skribentens egna.

Kampen mot pandemin fortgår oförtrutet. Allt kraftfullare åtgärder sätts in mot dem som inte sköter sig. Nyligen slog polisen till mot en privat fest med 100 deltagare.

En myndighetsperson uttalade sig å det skarpaste: ”Vi får se till att detta inte upprepas!” Och om det ändå upprepades kunde det eventuellt bli ”ett slags böter”.

Ord och inga visor. Det är tur att vi har ett slags restriktioner. Inget mummel i munskydden här inte.

Men det är inte överallt det är ett slags strikta bestämmelser. Nu larmas återigen om den oreglerade skönhetsindustrin.

Vem som helst kan tydligen spruta in ”fillers” i folks läppar. Det räcker med lite läppglans så kan man halka in i yrket.

Jag visste förresten inte att dessa fläskläppar hade något med skönhet att göra. Möjligen med ett slags skönhet.

På tv får man höra mycket underligt komma över läpparna. Det var någon inredningsexpert som sa att bokhyllor ”trendar” just nu.

Sedan tipsade hon om vad man kunde ha i dessa innemöbler. Hon verkade utgå ifrån att tittarna inte hade någon aning om det.

Jo, i bokhyllor kunde man ställa saker, gärna något färgglatt. En praktisk prylförvaring alltså.

I ärlighetens namn sa hon att det naturligtvis även gå bra att placera några böcker i bokhyllorna.

Dessa är också väldigt praktiska fick vi veta för de slits inte lika mycket som mattor till exempel. Mattor går man på, la hon till. Ja just det, har inte tänkt på att bokhyllor kan stå år efter år för att man inte går på dem.

”Bokhyllan är här för att stanna”, avslutade hon. Jag som inte ens visste att de varit försvunna.

Inom politiken trendar just nu smutskastning. Först kastar de skit på varandra och sedan tvår de sina händer i handsprit.

Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson fick på tafsen i Aktuellt för att han använt ordet ”krig” i politiksammanhang. Kritiken framfördes av en sakkunnig, nämligen försvarsministern.

Åkesson kontrade med att statsminister Löfven minsann själv använt ordet ”krig” gentemot SD. Sedan la han till: ”Men på den nivån vill jag inte debattera”.

En enbent person hade gått in i en skoaffär och känt sig kränkt över att de sålde skor parvis.

Och konspirationsteorierna grasserar. Är det över huvud taget någonting som verkligen har hänt? Man kan inte vara säker.

Och saker man inte tror är sanna är det verkligen. Till exempel att tullen inte får ingripa mot bilar som kör på färjan med tjuvgods. Eller att ett privat vaccinationsföretag inte får tala om för kommunen hur många de har covidvaccinerat.

Eller att posten inte får tala om för polisen om de misstänker att ett paket innehåller knark. Att larma om pågående brott är inte det en medborgerlig skyldighet?

Och allt fler tar illa vid sig av allt möjligt. En enbent person hade gått in i en skoaffär och känt sig kränkt över att de sålde skor parvis.

Själv funderar jag på att gå med i stenåldersförnekarna. Det där med flintyxor har jag alltid varit skeptisk till. Och att Jabbadabbado skulle vara ett gammalt ord från den tiden. Hur kan man veta det?

Nu ska jag slå på Kulturstudion för att följa nya serien ”Sextondagsafton” av William Fakespeare.

Ett slags Tallyho, på er!

Missa inget från GP Världens gång!

Nu kan du få alla kåserier och skämtteckningar som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Världens gång. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.