Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bortkastade munskydd utanför vaccinationslokalerna.
Munskydden ute i backarna står. Bild: Birgitta Lenken

Tyko: Om jag börjar lovprisa Putin vet ni vad som hänt

Foliehattsmänniskorna säger att jag har fått ett datachip i armen.

Det här är ett kåseri. Eventuella ställningstaganden är skribentens egna.

Så fick man äntligen den välsignade sprutan. Välsignad var ordet för vi fick den i kyrkan.

När vi var på väg dit kändes det lite högtidligt på något sätt. Ungefär som när man går och röstar på valdagen. Eller snarare som att man var på väg till konfirmationen.

Fast jag kunde inte ha vit skjorta för man skulle enkelt kunna blotta överarmen vid själva vaccininsprutandet.

Man har ju lärt sig en del om vaccinering de senaste veckorna. Därför sa jag till min vaccinatör att han skulle ”aspirera ordentligt”. Hade ingen aning om vad det betydde annat än att det var det säkraste sättet.

Allt sköttes enligt instruktionsboken och jag kunde säga som de där gulliga tanterna som fick de första sprutorna sa när en reporter ställde den existentiella frågan hur det kändes nu: ”Å det kändes inget alls!”

Ett litet stick för mänskligheten ett stort stick för en mormor och en morfar.

Sedan fick vi slå oss ner i kyrksalen en stund för att invänta eventuella biverkningar. Kantorn spelade orgelmusik och det var lite halleluja-stämning, om ni förstår.

Men blodplättarna höll sig i schack så vi fick lämna kyrkan och gå ut i den sekulära tillvaron igen.

Nu hade vi fått den första sprutan. Det var en ”game changer” som politikerna säger.

Vilket kackel det har varit kring dessa vacciner.

Några bekanta från Göteborg åkte till Halmstad Arena. Där fick de komma in nära en timme tidigare för att det var så få som hade bokat.

Inte minst kring Astra Zenecas. Vaccinatörerna klagar på att somliga vänder i dörren när de får veta att de ska få Astra Zeneca. Doser har fått slängas, rapporteras det.

Men är det inte vaccinatörerna själva som skapat den situationen genom att inte tala om i förväg vilket vaccin de har att erbjuda?

Nu skuldbeläggs de oroliga som dessutom är dumma i huvudet eftersom de inte ens klarar av en simpel riskbedömning.

I Halland bjöd regionen in alla att boka sig för vaccin, ”det finns gott om tider”. Sedan blev de arga när alla kom. De påstod att västragötalänningarna tog hallänningarnas tider.

Några bekanta från Göteborg åkte till Halmstad Arena. Där fick de komma in nära en timme tidigare för att det var så få som hade bokat.

Nu är det i alla fall äntligen vår, även om den tvekar. Ute i backarna lyser det blått. Det är alla blåa munskydd som ligger slängda överallt. De nyvaccinerade kastar av sig munkavlarna i ren eufori.

Men ännu ett tag får man hålla igen så att vaccinet hinner etablera sig i kroppen. Foliehattmänniskorna påstår att vi nu fått ett chip inympat. Av vem är oklart. Det ska bli spännande att se om man blir styrd eller personlighetsförändrad på något sätt.

Om ni upptäcker att jag i denna spalt börjar lovprisa Putin eller Hillary Clinton så vet ni vad som hänt.

Men först ska vi lovprisa kungen som fyller 75 den här veckan. Han fick vaccinet tidigt, var tydligen någon frivillig försöksperson. Forskarna ville se om det fungerade lika bra på blåblodiga.

Kungen är väl annars vaccinerad mot det mesta. Inget tycks bita på honom.

Nu ska det alltså hurras på slottet.

Carl XVI Gustaf går ut på balkungen och vinkar till fulket.

Hipp, hipp ett enfaldigt: Tallyho!

Missa inget från GP Världens gång!

Nu kan du få alla kåserier och skämtteckningar som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Världens gång. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.