Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Japansk ramensoppa med kyckling Bild: Mostphotos
Japansk ramensoppa med kyckling Bild: Mostphotos

Veckans spaningar: tre nya restauranger och två butiker som öppnar snart

En ny asiatisk restaurang nära operan, en med amerikansk streetfood och en lunchbistro öppnar. Två Dagar har spanat på vad som händer i stan framöver.

Denimkedja flyttar in…

Nordstan

Jeansbutiken öppnar i slutet av mars i Femman Bild: Jeansbolaget
Jeansbutiken öppnar i slutet av mars i Femman Bild: Jeansbolaget

Jeansbolaget grundades 2016 när flera handlare bröt sig ur JC för att i stället starta en egen kedja och i dag finns nära 30 butiker i Sverige. I slutet av mars öppnar den första i Göteborg just i JC:s gamla, 540 kvadratmeter stora, lokal på Femmans övre plan. Jeansbolaget säljer denim från kända varumärken som till exempel Lee, Diesel och Levis.

LÄS MER: Veckans spaningar: pizzabar, indonesisk mat och Fucking Åmål

… och italienska underkläder

Nordstan

Det italienska underklädesmärket öppnar också i Femman Bild: Dino Soldin
Det italienska underklädesmärket öppnar också i Femman Bild: Dino Soldin

Det fortsätter ösa in nya hyresgäster till Nordstan. Italienska underklädesmärket Intimissimi flyttar också in i Femman i mars och det blir visserligen varumärkets första butik i Göteborgs innerstad men redan under denna lördagen öppnar de även på Frölunda torg. Intimissimi är känt för sina underkläder och nattplagg för damer, men gör sedan tre år tillbaka också underkläder för herrar.

Snart smälter osten i Kville

Gustav Dalénsgatan 2

Bild: Ezume Images
Bild: Ezume Images

Vem gillar inte kött, massor av smält ost och gott bröd? Okej, kanske några få, men alla andra som har vägarna förbi Kville Saluhall kan snart frossa i mac’n’cheese, smörgåsar med cheddar och kycklingfilé eller pulled oumph med chilimajo på nybakat briochebröd. Steak’n’cheese öppnar i februari och utlovar ­streetfood som från ”ett riktigt amerikanskt paradis”. Stå emot om du kan.

LÄS MER: Rätten: Peruansk ceviche på Ceviche

Stockholms­krögare i stan

Nya Regionens Hus

Bild: White arkitekter
Bild: White arkitekter

Krögaren och entreprenören Pontus Frithiof driver en lång kedja av restauranger, men i sommar öppnar han sin första utanför Stockholms­området, nämligen i det område som utvecklas nära Centralstationen, i nya Regionens Hus. Pocket by Pontus kommer vara en lunchrestaurang som även erbjuder take­away och catering. Öppnar i mitten av ­augusti, uteservering finnes.

Dubbelt upp för asiatisk krog

Sankt Eriksgatan 2 & NK

Bild: Mostphotos
Bild: Mostphotos

Takame är en ny restaurang som snart slår upp portarna vid Lilla Bommen. Japansk och koreansk mat står på menyn och krögarna vänder sig till både lunchgäster och kvällsbesökare med rätter som sushi, ramen och bibimbap. Eller kanske en cocktail inför operabesöket? Förhoppningen är att öppna i mitten av februari. Samtidigt tar Takame också över sushirestaurangen inne på NK.

LÄS MER: Heta kycklingvingar med asiatisk dippsås

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här