Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jinx foodtruck är bland annat känd för sina porkbuns, nu öppnar de en restaurang Bild: Stefan Edetoft
Jinx foodtruck är bland annat känd för sina porkbuns, nu öppnar de en restaurang Bild: Stefan Edetoft

Veckans spaningar: tre nya krogar, dinosaurier och ett lunchhäng på Hisingen

En av stans populäraste foodtrucks blir med restaurang, krogbåten vid Kunsportsbron får nytt innehåll, en street food-arena dyker upp på Hisingen, ett spanskt vattenhål har öppnat vid Skanstorget och verklighetstrogna dinosaurier hittas på Universeum.

Ett skepp kommer lastat

Kungsportsbron 1

Krogbåten vid Kungsportsbron har genom åren agerat allt från nattklubb till tapasrestaurang och har vid flera tillfällen fått räddas från att sjunka. Sedan ett tag tillbaka är den stängd och nu står det skrivet på stora skyltar att en vietnamesisk restaurang vid namn Floating Saigon ska öppna inom kort. Hela båten helrenoveras och av det lilla som finns att läsa på Facebook blir det kolgrillat, nudelsoppa och wokade rätter, och ett serveringstillstånd.

Nästan verkliga dinosaurier

Universeum

Bild: Universeum
Bild: Universeum

Vill du veta hur det känns att stå framför en nio meter lång Tyrannosaurus rex som rör sig, andas, blinkar och följer dig med ögonen? Bege dig till Universums takterrass fram till den 30 september. Där samsas den med andra dinosaurier, alla med stålskelett och inbyggda motorer. Utställningen förmodas innehålla de mest verklighetstrogna modellerna av urtidsdjuren i världen och bygger helt på forskningens senaste rön om hur de såg ut och rörde sig.

LÄS MER: Urtida giganter intar Universeums takterrass

Foodtruck förökar sig

Victoriagården

Bild: Nettan Kock
Bild: Nettan Kock

Jinx foodtruck utökar och öppnar en restaurang på Victoriagården när den invigs den 11 maj. Gården som ligger mellan Södra Larmgatan 16 och Vallgatan 21 var tidigare en parkeringsplats men har byggts om för att bli en ny mötesplats för shopping och mat. Jinx är känd från Magasinsgatan och för sina pork buns, exakt hur det nya stället på 39 kvadrat blir är inte hugget i sten utan kommer utvecklas allt eftersom, men det blir fortsatt street food.

LÄS MER: Porkbuns – chansningen som gjorde succé

Ny street food-arena

Turbingatan 10

Bild: The Garage Street Food
Bild: The Garage Street Food

För ett par veckor sedan var det premiär för The Garage Street Food, ett roligare lunchalternativ på en parkeringsplats ett stenkast från Backaplan (nära Jenin Grill). På tisdagar mellan klockan 11 och 14 ställer flera food trucks upp sig, varje vecka med något nytt tillskott som gästar och en dj som spelar musik. Sittplatser finns både inne och ute i solläge. Pågår varje tisdag fram till sommaren, spana in dem på sociala medier för mer information.

LÄS MER: Veckans spaningar: fotbollsbiljard, nya restauranger och Röda stens gula färg

Spanskt på Skanstorget

Övre Husargatan 3

Bild: Spanska Köket
Bild: Spanska Köket

Nu har krögaren Peter Segerdahl (Spice, Seglarkrogen i Långedrag, Moon Thai Kitchen) öppnat sin senaste satsning – Spanska Köket, i Spisas gamla lokaler vid Skanstorget. Hittills ser det lovande ut: köket hämtar inspiration från främst norra Spanien med tapas, vedugnsbakade pizzor, paella med mera, det finns ett roligt utbud av gin & tonics och utöver matdelen finns biljardbord på plats. Håller öppet tisdag till söndag (!) till sent på kvällen.

LÄS MER: Det här kan du göra på påsklovet i Göteborg

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här