Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nytt alternativ till söndagsaktivitet när Totale håller öppet framöver Bild: Totale
Nytt alternativ till söndagsaktivitet när Totale håller öppet framöver Bild: Totale

Veckans spaningar: pizzafest, ny kvarterskrog och en vinterträdgård

Influencervänlig salongskedja öppnar i stan, välkommet tillskott på listan över söndagsöppna krogar, ännu en ny restaurang till Vasagatan, julmarknader överallt och en fristad för den som vill fly bort från dem. Två Dagar informerar om vad som är på gång i stan.

Känd från Instagram

Kungsgatan 38

Bild: Creative Headz
Bild: Creative Headz

Följer du en Stockholmsbaserad influencer på Instagram så har du med stor sannolikhet stött på ett frisörbesök till salongskedjan Creative Headz. De har varit duktiga på att marknadsföra sig i sociala medier och känns igen på sin lite rockiga stil och loggan som består av en dödskalle. Nu på lördag öppnar den första salongen i Göteborg, vilket blir den åttonde i ordningen för systrarna Akgun, den första slog upp dörrarna 2004.

Söndagsöppet på Totale

Kristinelundsgatan 3

Bild: Totale
Bild: Totale

Har du också varit ute och letat restauranger en söndag? Trots många nya satsningar på stans uteliv är det förvånansvärt få krogar som håller öppet under en av de två dagar då de flesta av oss är lediga. Hittills har Totale varit en av de stängda, men från och med nu blir det ändring på det. Från klockan 14 är det pizzasöndag varje söndag, med vedugnsbakade pizzor, ost, chark och bloody maries. Kul, tycker vi!

LÄS MER: Krogkollen: Totale

Ny kvarters­krog till Vasa

Vasagatan 32

Bild: Julia's Restaurang & Bar
Bild: Julia's Restaurang & Bar

Ännu en krog till Vasa­gatan, den tredje på kort tid. För snart öppnar Julia’s Restaurang & Bar vägg i vägg med nya restaurangen Grano, som precis slog upp dörrarna. Tanken är att det ska vara en familjär kvarterskrog, med inspiration från det ­italienska och grekiska köket. Menyn ligger redan ute på hemsidan och innehåller mycket riktigt allt från souvlaki till carbonara till söta revben. Siktar på att kunna öppna i mitten av december.

LÄS MER: Två nya restauranger öppnar på Vasagatan

Tillflykt i julstressen

Trädgårdsföreningen

Från och med lördag och fram till 6 januari kan man ta del av installationen ”Vinterträdgård” i Palmhuset, som faktiskt fyllde 140 år i måndags. Ett stenkast från butiker och julshoppingshets finns där en oas bland barrträd, julrosor, amaryllis, azalea och mossa. När dagsljuset tar slut, det vill säga alldeles för tidigt, tänds tusentals små ljuspunkter upp i växthuset.

LÄS MER: Se ner på Göteborg

Julmarknader överallt

Göteborg

Bild: Fredrik Sandberg / TT
Bild: Fredrik Sandberg / TT

Nu är de i gång, julmarknaderna. Just denna helgen är det dags för HDK:s årliga marknad. Där säljs unika och egentillverkade konst- och designföremål av studenter vid högskolan. Gamlestadens marknad kör julloppis, och Röda Sten Konsthall marknad med design- och konsthantverk. Sen finns de marknader som kommer vara återkommande fram till jul: bland annat julversionen av Lindholmen street food market, i Kronhuset och på Kronhusgården och i Haga.

LÄS MER: Här är guldkornen bland årets julmarknader

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här