Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Station Linné
Bild: Station Linné

Veckans spaningar: Nytt ölhak och mer poké bowls

Ny gastropub i Linné, en stor secondhand-butik som öppnar och en poké bowl-restaurang som knoppar av sig. Två Dagar har spanat på vad som händer i stan framöver.

Ölhäng vid Slottsskogen

Linnéplatsen 9

Bröderna Gabriel och Petrus Ercin har öppnat en gastropub med namnet Station Linné vid Linnéplatsen, i lokaler som tidigare bland annat rymde Hemmakväll. Med utsikt mot Slottsskogen och spårvagnar kan du få både hantverksöl och opretentiös bärs, och bland annat schnitzel finns på menyn.

LÄS MER: Alla dricker öl i Göteborg

Göteborgsmärke blir klädbutik

Fredsgatan 12

Bild: Thomas Johansson
Bild: Thomas Johansson

Den konkursade modekedjan Best of Brands orsakade ett hål i Kompassen. Nu fylls det – åtminstone i åtta veckor – av göteborgska klädmärket NA-KD. Klädföretaget har främst vuxit online och på sociala medier, men säljer också sina kläder hos tusen återförsäljare i Europa, och har två egna butiker, i Marseille och Amsterdam. Första butiken i Göteborg är stor – 1 200 kvadratmeter – och ska fyllas av både egna och andras märken.

LÄS MER: De tar över efter konkursade modekedjan i Kompassen

Hawaiiansk mat på två ställen

Drottninggatan 56 A

Bild: Mostphotos
Bild: Mostphotos

Poh-Keh serverar redan skålar med god hawaiiansk mat på Teatergatan. Nu får restaurangen ett syskon i slutet av Drottninggatan. De kvarter som sakta håller på att förvandlas från grå och mörka bakgator till anständiga strosarkvarter får alltså ytterligare lite färgglädje i form av poké bowls – och det kan väl inte vara något dåligt?

LÄS MER: Veckans spaningar: Klassiskt hak på Hisingen öppnar nytt

Ny secondhand-butik

Laxfiskevägen 4

Bild: Reningsborg
Bild: Reningsborg

Nästa lördag (30 mars) öppnar Reningsborg en ny secondhand-butik i Partille, utöver sina butiker i Västra Frölunda och Angered. På invignings­dagen kommer det finnas en foodtruck, musik, fika och en och annan överraskning mellan klockan 10 och 13. Och så kan man fynda möbler, kläder och porslin. Butiken ligger i ett gult tegelhus bakom Elgiganten, buss tar man lättast till Kulturum eller Lexby och det finns även en stor parkering utanför.

LÄS MER: Slut på shopping som skaver

Odlingssäsongen tar fart

Botaniska trädgården

Bild: Jessica Gow/TT
Bild: Jessica Gow/TT

Våren är på väg och en ny odlingssäsong tar fart. På söndag anordnar Botaniska en frö- och sticklingsbytardag. Ta med dina halvfulla fröpåsar eller rotade sticklingar och få nya spännande växter med dig hem. En trädgårdsmästare finns dessutom på plats för att berätta hur du lyckas hålla dina nya vänner vid liv. Har du inget att byta med har även butiken laddat upp med frön och småplantor. Mer detaljer finns på Botaniskas hemsida och Facebook.

LÄS MER: Ett frodande intresse för grönt

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.