Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En falafelfavorit gör comeback i östra Göteborg. Bild: Mostphotos
En falafelfavorit gör comeback i östra Göteborg. Bild: Mostphotos

Veckans spaningar: nya butiker, falafeln som återuppstod och stor hotellsatsning

Två Dagar har spanat på vad som händer i stan och hittat tre nya butiker, en nygammal snabbmatsfavorit och Avenyfamiljens senaste storsatsning vid Skanstorget.

Ny butik till Fredsgatan

Södra Larmgatan 45

Gant firar 70 år med att lyfta ett plagg för varje årtionde. Artisten Ulrik Munther är en av dem som syns i kampanjen. Bild: Gant
Gant firar 70 år med att lyfta ett plagg för varje årtionde. Artisten Ulrik Munther är en av dem som syns i kampanjen. Bild: Gant

Hugo Boss och Chanel Beauty Store får snart sällskap av det 70-års­jubilerande amerikanska varumärket Gant, i området som fastighetsägarna vill lyxa till och kallar för Fredstan. I korsningen Fredsgatan och Södra Hamngatan öppnar under våren en 435 kvadrat­meter stor butik fördelad på två plan, med herr-, dam- och barnmode. Butiken ersätter Michael Kors som funnits i lokalerna sedan 2016.

LÄS MER: Svensk modejätte öppnar flaggskeppsbutik i Göteborg

Falafeln som återuppstod

Fänriksgatan 3

Minns ni Falafelmästaren i Bellevuerondellen? ­Kiosken serverade smarriga rullar till rimliga priser, men försvann när hållplatsen byggdes om. Nu har en ny Falafel­mästare tagit plats i en vagn på en gräsplätt inte långt från där originalet brukade ligga. Vi vågar inte lova något, men enligt uppgift är det samma mästare som återuppstått. Viss förvirring råder över namnet. På vagnen står Falafelhuset, på Facebooksidan ”Falafel mästaren”.

LÄS MER: Tre gröna recept för lunchlådan eller utflykten

Storsatsning vid Skanstorget

Lilla Bergsgatan

Bild: Avenyfamiljen/Okidoki Arkitekter
Bild: Avenyfamiljen/Okidoki Arkitekter

I höstas köpte Aveny­familjen tomten i hörnet Sprängkullsgatan och Lilla Bergsgatan, ryktena har florerat och förra veckan kom nyheten att det ska byggas ett 16 våningar högt hotell med 200 rum vid namn FOMO. Det som i dag är Nordens största bankvalv kommer byggas om till hotellets entré och därtill blir det bland annat fyra restauranger i gatuplan, en parkträdgård, och en takvåning med restaurang och bar. Förhoppningen är att det ska hinna invigas 2021.

LÄS MER: 16 våningar högt hotell kan byggas bakom Handels

Herrmodekedja breder ut sig

Frölunda torg

Bild: Wagner
Bild: Wagner

Den danska modekedjan Wagner erbjuder herr­kläder från fem märken som koncernen själv utvecklar och designar, bland annat ett som heter Lindbergh, inte att förväxla med svenska J Lindeberg. Pris- och stilmässigt påminner det lite om nordens största klädkedja: norska Dressmann. Nu öppnar den första Wagner-butiken i Göteborg, i Frölunda torg, vilket blir den sjunde och största i Sverige för kedjan. Dörrarna slår upp den 21 februari.

Sköna skor i ny regi

Stampgatan 36

Bild: Twosouls
Bild: Twosouls

Den mer ergonomiska än fashionabla skobutiken Bekväma Skor har länge legat på Stampgatan men lägger nu ner sin verksamhet. Flyttar in gör i stället skovarumärket Cinnamon, som fyller tio år och har funnits på Drottninggatan sedan 2014. Sortimentet blir så klart ett annat, lite färggladare, men den orto­pedtekniska avdelningen som tillverkar skoinlägg kommer finnas kvar och även delar av den gamla personalen. Butiken öppnar 9 mars.

LÄS MER: Veckans spaningar: tre nya restauranger och två butiker som öppnar snart

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här