Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Studio HPKSM:s bakficka har förvandlats till vinbaren Faye Emmy. Bild: Maja Lagusson
Studio HPKSM:s bakficka har förvandlats till vinbaren Faye Emmy. Bild: Maja Lagusson

Veckans spaningar: Ny vinbar, uteserveringshäng och butik på Bangatan

Studio HPKSM får ett nytt tillskott, så även Bangatan och Saltholmen, ett Valborgsfirande håller till i hamnen och en festival tar över stan. Två Dagar har spanat på vad som händer framöver.

Ny bakficka och vinbar i stan

Parkgatan 21

Har man försökt gå till Studio HPKSM:s bakficka den senaste tiden har man sett att det varit stängt för renovering. I torsdags öppnades dörrarna efter att ha haft lite smygöppet under påskhelgen, men med ett nytt namn, nytt koncept och ny interiör. Det är fortfarande ett syskon till Studio HPKSM, med både gamla och nya ansikten vid rodret, men är numera en vinbar vid namn Faye Emmy. Goda viner står i fokus, till pinchos, ostar och kallskuret.

Paradiset på fastlandet

Saltholmsgatan 60

Bild: Paradiset
Bild: Paradiset

Missade du båten från Saltholmen? Grattis, då har du en ursäkt att spendera väntan eller varför inte ett par timmar på ­Paradiset. Under påskhelgen invigdes nämligen en ny restaurang, med i alla fall ett namn som bådar gott: Paradiset, alltså. Temat är italienskt, skärgårdskänslan är stark och uteserveringen ser lockande ut med påskhelgens väder färskt i minnet. Nu i helgen har de öppet från 12 till sent.

Hägring i hamnen

Frihamnen 7

Bild: Café Fluß
Bild: Café Fluß

Våren är här och på tisdag är det Valborg. Ett ställe att fira det på är på säsongsöppningen av Café Fluß inne på Jubileumsparkens bad- och bastuområde. Likt en berlinsk hägring i hamnen, men på riktigt, så har det återigen byggts upp ett litet sommarparadis som bådar gott inför kommande dagsfester med bar, restaurang och klubb med öppet dansgolv under bar himmel. Invigningen pågår från 17–01, med gratis inträde fram till 19.

LÄS MER: Parken får 347 miljoner kronor – nytt bad ska byggas

Tillskott på Bangatan

Bangatan 40

Bild: Gbg Deco
Bild: Gbg Deco

I Två Dagar 30/3 hade vi ett stort reportage om Bangatans historia och utveckling. Som på beställning öppnar denna lördag ännu en butik. Gbg Deco kommer sälja vintagemöbler, belysning och inredning, med fokus på designklassiker från 50-talet och framåt. Butiken håller i nuläget bara öppet på lördagar 11–15 men lägger även upp saker till försäljning på sin Instagram @gbgdeco där man kan följa deras arbete.

LÄS MER: Bangatan – Majornas sista utpost

Blå Stället firar 40 år

Angereds torg 13

Bild: Albin Olsson
Bild: Albin Olsson

Kulturhuset Blå Stället har nu funnits i fyra ­decennier och väljer att fira det denna lördag med ett underhållande program med start klockan 12. Bland annat kommer Två Dagars egen Carl-Einar Häckner bjuder på underhållning och minnen från Gårdsten och världsartisten José González uppträder som en del av musik- och kulturfestivalen 1Göteborg som också pågår på flera platser runt om i stan under helgen på initiativ av Musiker mot Rasism.

LÄS MER: Carl-Einar Häckner: Prata med varann om vad som helst

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här