Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fridas Mexican Kitchen öppnar på Nobelplatsen.
Fridas Mexican Kitchen öppnar på Nobelplatsen.

Veckans spaningar: mexikanskt, champagne och nytt lekrum

Mexikansk mat, champagnebar och ett nytt utelekrum. Två Dagar har spanat på vad som händer i stan.

Mexikanskt på gång i Lunden

Nobelplatsen 2

Den som promenerat genom Lunden på sistone har märkt hur det byggs, fejas och putsas på Nobelplatsen. Fridas Mexican Kitchen förbereder för att välkomna gäster till en mexikansk kvarterskrog, med mat, dryck och värme. En nyvärvad ­ kock är på ingång direkt från Mexiko. Öppning kommer att ske så snart all byggnation är klar och kocken är på plats och installerad – förhoppningsvis i juli.

Hitta begagnat i Gårdsten

Salviagatan 1

Nya möjligheter till secondhand-fynd erbjuds när Lindra öppnar sin ­andra butik i Göteborgsområdet i Gårdsten. Butiken nära Gårdsten Centrum inhyste tidigare en handelsträdgård, men nu är det läge att fynda 70-talsklänningar, porslinsvaser eller leksaker. Butiken kommer att bemannas av både personal och volontärer och kommer också att erbjuda arbetsträning. Lindra samarbetar med biståndsorganisationen Human Bridge.

LÄS MER: Fynda inredning på loppis och secondhand

Skål för Skanstorget

Sprängkullsgatan 10

Kvarteret i korsningen Lilla Bergsgatan/Sprängkullsgatan går snabbt från sterilt bankkontor till nöjes­häng. I fastigheten där Avenyfamiljen ska bygga hotell, och nyss startade kafé, öppnas nu en champagnebar. Tobias Hamberg, Avenyfamiljens vd, konstaterar att det renoveras onödigt mycket – därför flyttar cava och pintxos rakt in i den gamla musikaffären. Återstår att se om champagnebaren finns kvar när jättehotellet Fomo börjar byggas.

LÄS MER: Ska bli höghushotell – tills dess erbjuds gratis kontorsplats mitt i centrala Göteborg

Nytt utelekrum vid Frihamnen

Jubileumsparken

100 göteborgare har bidragit med idéer och arbetskraft till Näsan i blöt, det nya utelekrummet i Jubileumsparken. Tanken är att det ska vara en kul plats för lek och klättring när det är torrt – och ännu roligare när det regnar, då barn och vuxna kan följa hur vatten rinner och försvinner. Under sommaren blir det workshops, experiment och överraskande gäster.

LÄS MER: Barnrummet där myset är lika viktigt som förvaringen

Dansfestival på operan

Christina Nilssons gata

Dans, fest, god mat och trevligt häng utlovas när Göteborgsoperan ordnar dansfestival i tre dagar, 7–9 juni. Föreställningar varvas med scensamtal och arrangemang i operafoajén. Redan invigda vet att dansare och koreografer som Ohad Naharin, Olafur Arnalds och Hofesh Shechter Company borgar för dans i världsklass. Icke invigda får chansen att upptäcka det nu.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.