Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Klassiska Kvillehaket Tildas ynglar av sig och tar över Antibarbarus gamla lokaler
Klassiska Kvillehaket Tildas ynglar av sig och tar över Antibarbarus gamla lokaler

Veckans spaningar: Klassiskt hak på Hisingen öppnar nytt

Ett konditori som har återuppstått, nya restauranger och en cykelbutik som tar plats på stans mesta cykelgatan. Två Dagar har spanat på vad som händer i stan.

Äkta kondis i Majorna

Karl Johansgatan 5

I oktober skrev vi om att klassiska Konditori Kampanilen, som öppnade 1936 i Majorna, skulle återuppstå i uppdaterad skepnad. För ett par veckor sedan var det dags för den nya versionen att öppna. Ägare är konditor­paret Kalle Bengtsson och Hanna Assarsdotter och vilket jobb de har gjort med renoveringen! Här finns både en riktigt mysig kondiskänsla som hittas på få ställen i dag och såväl vackra som goda praliner, bullar, bröd och bakelser.

Klassiskt hak knoppar av sig

Gustaf Dalénsgatan 6

Bild: Food lab by Tildas
Bild: Food lab by Tildas

Populära Tildas krog i Kvillebäcken har funnits i 20 år. Familjen ­bakom driver även Tilda & Josper i Torslanda och nu öppnar de sin tredje krog i Antibarbarus gamla lokaler vid saluhallen. Nya restaurangen Food lab by Tildas kommer ha en annan inriktning än de andra, mer asian ­fusion och nytänk, som till ­exempel en japansk twist på schnitzel, panerad med tempura. De hoppas kunna öppna inom två veckor och tanken är att köra både lunch och middag.

LÄS MER: Veckans spaningar: Här öppnar ny fine dining-restaurang

Mer mat i farten på Centralen

Centralstationen

Bild: Janerik Henriksson/TT
Bild: Janerik Henriksson/TT

Sedan en vecka tillbaka är matutbudet på Centralen ännu lite större. Nu finns möjligheten att köpa poké bowls, den hawaiianska rätten med marinerad fisk, ris och grönsaker i en skål. Bao Kitchen Bowl har öppnat precis vid utgången mot tunneln in i Nordstan. Restaurangen finns sedan tidigare i Kungsbacka och på Frölunda torg. I andra änden av Centralen har Taco Bar slagit upp dörrarna i lokalen där Ritazza låg tidigare.

LÄS MER: Nu blir det mer Hawaii i Göteborg

Nordiskt kök väntar i centrum

Östra Larmgatan 4

Har du gått förbi hörnet Södra Hamngatan/Östra Larmgatan den senaste tiden har du kanske lagt märke till de stora rosa skyltarna. I april öppnar Noot Nordik Kitchen som utlovar en ”prisvärd och modern nordisk restaurangupplevelse” och kommer vara öppet för både lunch, middag och barhäng. Vi vet i nuläget inte mycket mer om maten än att den blir ”nordisk” med fokus på säsong. Vad det innebär mer konkret får vi vänta och se.

LÄS MER: Veckans spaningar: nya butiker, falafeln som återuppstod och stor hotellsatsning

Fler cyklar till cykelgatan

Övre Husargatan 32

Bild: Bike Fixx
Bild: Bike Fixx

Övre Husargatan stärker sin position som cykelgata i lagom tid till våren, där finns redan flera cykelbutiker, är nära till bra cykling och gatan genomkorsas av pendlar­strömmen söderifrån. I gamla Möbelgalleri Annas, nu senast Svenssons i Lammhults, lokaler öppnade i fredags en ny cykelbutik och verkstad. Bike Fixx samarbetar med cykelmärket Merida och kommer, förutom att fixa din cykel, även ha plats för föreläsningar och andra evenemang.

LÄS MER: Spelet om namnen på stadsdelarna

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här