Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

"A Glass of Beer" har premiär på Lindholmen street food market i helgen Bild: Poppels

Veckans spaningar: Ölglass, uteservering på kajen och nytt i Antikhallarna

Glass med ölsmak eller en riktig öl på kajkanten, ny butik i Antikhallarna, stor designmarknad och premiär för ny innergård med butiker och mat. Två Dagar har spanat på vad som händer i stan framöver.

Svalka dig med ölglass

A Carlssons gata 2–4

Öl eller glass? Snart behöver du inte välja. Poppels gör ett samarbete med Triumfglass som har kokat ner deras Russian Imperial Stout och blandat den med vaniljglass. ”A Glass of Beer” har premiär på Lindholmen street food market på lördag – då finns även Poppels på plats och matchar med originalölet – och kommer därefter finnas på glassbarer runt om i stan. Smaken ska gå lite åt mörk choklad-hållet och funka fint till en kaffe – eller en stout.

LÄS MER: Göteborgsbryggeri siktar på tusentals nya delägare

Vattennära uteservering

Rosenlundskajen

Boulemästare Lisa Svensson och restaurangchef Tobias Dagerås från Boulebar som utökar sin uteservering Bild: Natalie Greppi
Boulemästare Lisa Svensson och restaurangchef Tobias Dagerås från Boulebar som utökar sin uteservering Bild: Natalie Greppi

Som alla har märkt tar byggarbetsplatserna sakta men säkert över stan och när Haga station byggs kommer delar av Rosenlundskajen att vara avstängda. Men allting har en framsida. Det innebär nämligen att Boulebars uteservering kan breda ut sig och rymma över 200 gäster och en extra boulebana i sommar. Man kan nästan låtsas att man är i ett land där inga alkoholtillstånd krävs, när man sitter med en öl i handen på trappen som går ända ner till kajkanten.

LÄS MER: GP jämför nio takterrasser i Göteborg

Nya hantverk i antik miljö

Antikhallarna

Ny butik med moderna hantverk i Antikhallarna
Ny butik med moderna hantverk i Antikhallarna

E. Salmonson började med att sälja bälten på nätet men trotsar nu ­butiksdöden med en fysisk butik och verkstad inne i Antikhallarna. Lokalen delar grundaren Erik Salmonson med sadelmakaren Pelle Hedeblom som producerar alla lädervaror. Det beskrivs som ”en fritidsgård för moderna hantverkare” med bland annat tröjor som hand­stickats på Island, bad­lakan med hundraårigt lin och näverväskor.

Ung design en masse

Tredje Långgatan 9

Designmarknaden à la London tar över Auktionsverket Kulturarena i helgen Bild: à la London
Designmarknaden à la London tar över Auktionsverket Kulturarena i helgen Bild: à la London

I helgen är det åter dags för designmarknaden À la London på Auktionsverket Kulturarena. Marknaden som arrangerats sedan 2010 samlar lokala designers och småskaliga företag och låter dem visa upp allt från mode och accessoarer till konst och inredning. Hälften av alla designers är alltid nya, så även för dig som gått dit tidigare ska det finnas nytt att upptäcka. Entrén ligger på 40 kronor och är gratis för barn under 15 år.

LÄS MER: Designmarknad satsar på småskaligt och lokalt

Mode och gatumat samsas

Södra Larmgatan 16

Klädvarumärket Morris öppnar sin andra butik i Sverige och sin första i Göteborg Bild: Morris
Klädvarumärket Morris öppnar sin andra butik i Sverige och sin första i Göteborg Bild: Morris

I helgen öppnar Victoria­gården med invigning under lördagen med fika, livepoddande och livemusik. Den tidigare parkeringsplatsen mellan Södra Larmgatan 16 och Vallgatan 21 har rustats upp av Wallenstam och ersatts med fyra butiker och två nya matställen. Vi har tidigare skrivit om Jinx foodtruck som blir med restaurang på gården. Ett annat tillskott är klädvarumärket Morris som öppnar en 189 kvadrat­meter stor butik, deras första i Göteborg.

LÄS MER: Här finns de tomma butiksytorna i centrala Göteborg

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här