Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Uber Eats erbjuder hemkörning av restaurangmat, nu även i Göteborg Bild: Uber Eats
Uber Eats erbjuder hemkörning av restaurangmat, nu även i Göteborg Bild: Uber Eats

Uber Eats lanseras i Göteborg

Matbudstjänsten kommer till stan och tar upp konkurrensen med Foodora, Saluhallen firar 130 år i år, höstlovet fylls av kusliga aktiviteter och filmer av en legendarisk animatör visas på bio under hela hösten och våren. Två Dagar har spanat på vad som händer i stan.

Gratis mat när Saluhallen firar

Kungstorget

Bild: Axel Noren
Bild: Axel Noren

Stora saluhallen på Kungstorget firar i år 130 år. Det började i torsdags med bjudmat från Aperitivo, och glatt mingel med dryck. Missade du det finns möjligheten igen den 22 november då firandet fortsätter. Under jubileumshösten har saluhallen också tio procents pensionärsrabatt på tisdagar året ut. Passa på!

Uber Eats till Göteborg

Göteborg

Nu kan du ha cykelmatbudsrace i Göteborg. Uber Eats lanserar sin utkörningstjänst och tar upp kampen med Foodoracyklisterna. Beställningarna görs genom Uber Eats-appen. Om du redan har ett Uberkonto funkar det även för Uber Eats, annars behöver du registrera dig.

Kuslig vetenskap

Södra vägen 50

Nu är det höstlov och diverse aktiviteter erbjuds på Universeum på temat ”Creepy Science”, vilket innebär att kemi, fysik, biologi och teknik får en läskig twist. Quiz om verklighetens vampyrer, spikmattor och möjligheten att bygga sitt eget spöke är några exempel. Nytt för i år är även matning av pirayor, fisken som sägs kunna äta upp en människa in på bara benen på endast några få minuter.

De dödas fest på mexikanskt vis

Södra vägen 52

Ett stenkast bort firar Världskulturmuseet höstlov på mexikanskt vis, med en fest för att hedra minnet av de döda. Mexikansk musik, dansuppvisning och piñataworkshop är några av aktiviteterna på schemat. Vill du lära dig mer om högtiden Día de Muertos föreläser socialantropologen Diego Hernandez om dess historia och mytologi både lördag och söndag.

Miyazaki hela hösten och våren

Avenyn 45

Hayao Miyazaki 2014 i Los Angeles Bild: Chris Pizzello
Hayao Miyazaki 2014 i Los Angeles Bild: Chris Pizzello

Den legendariska animatören och regissören Hayao Miyazaki har under mer än trettio år hyllats för sina animerade filmer. Hans största internationella framgång är Spirited Away från 2001, som bland annat vunnit en Oscar för bästa animerade långfilm. Nu visar Bio Roy nästan hela hans livsverk under hösten och våren: tio filmer – alla med japanskt tal. Men fyra av dem visas även med svenskt tal. På söndag är det dags för Min granne Totoro.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här