Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vasagatan får två nya tillskott i november Bild: Robin Aron
Vasagatan får två nya tillskott i november Bild: Robin Aron

Två nya restauranger öppnar på Vasagatan

Ny butik med varma tröjor för vintern, lekfulla barnkläder till Haga, två nya restauranger i Vasastan och napolitansk pizza för endast en krona. Två Dagar har som vanligt spanat på vad som är på gång i stan.

Naturmaterial i ny butik

Fjärde Långgatan 6

I butiken på Fjärde Långgatan Bild: MASKA
I butiken på Fjärde Långgatan Bild: MASKA

På jakt efter den perfekta stickade tröjan? Det kan vara värt att leta hos Maska, som den 14 november slår upp dörrarna till sin första egna butik på Fjärde Långgatan. Maska grundades 2009 och tillverkar plagg i naturmaterial, som mohair, ull, silke och kashmir, och har tidigare funnits på bland annat NK. Butiken kommer till en början vara öppen onsdag till fredag mellan klockan 11 och 18.

LÄS MER: Här är höstens damtrender 2018

Mer barn­kläder i Haga

Landsvägsgatan 6

I butiken i Haga Bild: Filemon Kid
I butiken i Haga Bild: Filemon Kid

En annan butik som precis har öppnat är det Göteborgsbaserade barnklädesmärket Filemon Kid, som efter att ha haft flera pop up-butiker nu öppnar sin första permanenta butik i Haga. Kläderna är färgglada och lekfulla i sin design, ofta med djurtryck – tänk buttra mopsar och glada katter. Alla plagg är GOTS-certifierade och tillverkade av ekologisk bomull tryckta med vattenlösliga färger

LÄS MER: Sju saker att tänka på när du besöker en nyfödd

Koks till Vasastan

Vasagatan 9

Odd Fellow-huset 1938
Odd Fellow-huset 1938

Nu öppnar Oscar och Fredrik Lexö, söner till krögaren Dan Lexö, restaurangen Koks. Namnet syftar på bränslet, eftersom det tidigare stod en koksbrännare som värmde huset på den plats som nu blir bar och kök. Odd Fellow-huset byggdes som privatvilla under sent 1800-tal av grosshandlaren och redaren August Theodor Carlson. Öppning planeras i november, på luncherna blir det husmanskost och på kvällarna nordiska rätter att dela på.

LÄS MER: Tre nya ställen som öppnar snart

Stjärnkock i nytt projekt

Vasagatan 32

Lokalen på Vasagatan förvandlas från Bar Foxx till Grano
Lokalen på Vasagatan förvandlas från Bar Foxx till Grano

2015 blev Thomas Sjögren Årets kock och förra veckan vann han Kockarnas kamp, tv-programmet där kända kockar tävlar mot varandra. Nu går han tillsammans med sin bror Christoffer Sjögren in som delägare i tidigare Bar Foxx, och helrenoverar stället tillsammans med Andreas Foxx. I slutet av november öppnar Grano. Med öppettider 08–01, blir det dagtid ett kafé med kaffe och juicer, för att kvällstid förvandlas till en kvarterskrog med pizzor och smårätter i fokus.

LÄS MER: Smaken framför allt för Martin Moses

Stresstest av ny pizzaugn

Holländareplatsen 4

Emanuele Malgioglio bakar napolitansk pizza på Trattoria 21 Bild: Christina Cipriano
Emanuele Malgioglio bakar napolitansk pizza på Trattoria 21 Bild: Christina Cipriano

I Två Dagar 15/9 skrev vi om pizzaiolon Emanuele Malgioglio som guidat flera Göteborgsrestauranger i konsten att baka äkta napolitanska pizzor, och nu själv bakar pizza på Trattoria 21 i Gamle­staden. För den nyfikne finns under lördagen en chans att testa hans hantverkspizza – för en ynka krona! Erbjudandet gäller från klockan 11 till 17. Därefter utlovas fortsatt fest och vänliga priser på mat och dryck.

LÄS MER: Hur bakas en napolitansk pizza, Emanuele Malgioglio?

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här