Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den norrländska hamburgerkedjan Bastard Burgers öppnar efter årsskiftet. Bild: Bastard Burgers

Två nya hamburgerställen till Göteborg

Snart får stan två tillskott på hamburgerfronten, ett med norrländska rötter i Hollywoods gamla lokaler. Två Dagar tipsar om nya krogar och aktiviteter i helgen – gatufest på Ringön, performancekonst och ett växthus för barnen.

Fler burgare till stan…

Södra Larmgatan 11

Bild: Bastard Burgers

Hur många hamburgerställen behöver Göteborg? Ett till, tycker uppenbarligen gänget bakom norrländska kedjan Bastard Burgers, med 22 restauranger runt om i landet. I januari 2020 öppnar den första i Göteborg, i Hollywoods gamla lokaler, bredvid Caliroots. Stor invigningsfest med artister, dj:s och andra överraskningar utlovas. På menyn står burgare av svenskt nötkött och ett stort veganskt utbud.

LÄS MER: Therese Elgquist lagar vegetariska burgare

... och till Nordstan

Femman

Bild: Diné Burgers

Även i Nordstan kan man snart ta sig en burgare när Diné Burgers, som redan har en restaurang på Drottningggatan, öppnar en ny filial i höst. Fokus ligger på kvalitetshamburgare samt ­vegetariska alternativ, allt gjort på svenska råvaror. Planen är att öppna 24 oktober.

LÄS MER: Krogkollen: Diné Burgers

Fyra evenemang i helgen

Ö-festen på Ringön 2017. Bild: Per Wahlberg

Gatufest på Ringön

En anledning att besöka Ringön kommer när Ö-festen äger rum för fjärde gången. Det blir loppis, mat, musik, skördefest, konstutställning och en Swap Meet för den motorintresserade. Festen fortsätter på Café Fluss.

Var: Järnmalmsgatan, Ringön.

När: Lördag 31/8, kl 12-21.

Kul för barnen

Under en månad finns Barnens växthus i Trädgårdsföreningen. Där kan man läsa och låna böcker, pyssla, bygga koja eller gå en barfotaslinga. Invigning på lördag.

Var: Trädgårdsföreningen. När: Lördag 31/8, från kl 10.

Levande konst

Fram till på måndag pågår Gothenburg Fringe, en festival med performancekonst, med bas i Gathenhielmska huset och Majorna.

Var: Runt om i stan. När: 28/8–2/9.

Blomsterfest i Botaniska

På söndag finns möjligheten att binda sin egen blomsterkrans, njuta av underhållning eller lära sig mer om såväl blommor som bin.

Var: Botaniska trädgården. När: Söndag 1/9, kl 11-15.

LÄS MER: Ny bar på populär innergård – ska påminna om en livmoder

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.