Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den libanesiska restaurangen Treven öppnade nyligen vid Stigbergstorget. Bild: Luke Meisel

Tre nya krogar i Göteborg – från Libanon till Georgien

En libanesisk krogdröm har förverkligats vid Stigbergstorget och bara ett stenkast bort finns numera en hemtrevlig mötesplats med arabisk frukost och musikkvällar. Samtidigt har stans första georgiska restaurang öppnat i Olskroken. Två Dagar har spanat på stan och hittat tre spännande krognyheter.

Ombonad mötesplats med omtyckt hummus

Allmänna vägen 16

Mosaik Konstcafé i Majorna serverar bland annat en hummus med gott rykte. Bild: Fadi Khattab

När du har tröttnat på minimalistiska industrilokaler finns numera en hem­trevlig nyhet i Majorna att bege dig till. Mosaik Konstcafé har hunnit vara öppet i en månad och den ombonade inredningen med mysiga hörn, ljuslyktor, textilier och orientaliska mönster ger mer känslan av att man kommer hem till ägarna Fadi och Nedaa. Här serveras bland annat arabisk frukost, turkiskt kaffe och smårätter som baba ganush och en hummus som redan har gott rykte – allt till snälla priser dessutom. Framöver kommer här även vara konst- och fotoutställningar och musikkvällar med till exempel flamenco, och ett litet rum fyllt med böcker.

LÄS MER: Så blev Köpenhamn bäst på italiensk mat

Första georgiska restaurangen i stan

Olskroksgatan 23

Tidbloms har svidat om till georgisk kostym och heter numera Stumari. Bild: Stumari

Tidbloms har bytt kostym och förvandlats till den georgiska restaurangen och puben Stumari. Här kan man ta del av Georgiens mat- och vinkultur: med allt från pizza­paj till kryddiga grytor. Den anrika lokalen från 1897 har bevarats men fått nya inslag av färg och mönster.

LÄS MER: Alla dricker öl i Göteborg

Libanesiskt till middag

Karl Johansgatan 6

På libanesiska restaurang Treven serveras både smårätter och prisvärda avsmakningsmenyer. Bild: Luke Meisel

Ännu en krogdröm har förverkligats. Robert Issa har länge velat öppna en libanesisk restaurang med sin mammas och mormors recept och nu har hans restaurang Treven tagit plats vid Stigbergstorget, som han driver med hjälp av sin fru Michelle Issa. Just nu är det middagar som gäller, med varma och kalla smårätter, större grillrätter och prisvärda avsmakningsmenyer, men framöver blir det även lunch och brunch.

LÄS MER: Bengans fik förvandlas till Fyrens ölkafé

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.