Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Anton Hellström är krönikör i Göteborgs-Postens helgmagasin Två Dagar. Bild: Jonas Lindstedt
Anton Hellström är krönikör i Göteborgs-Postens helgmagasin Två Dagar. Bild: Jonas Lindstedt

Anton Hellström: Svar på de vanligast förekommande frågorna

GP:s krönikör Anton Hellström gör sitt bästa för att svara på sina läsares vanligast förekommande frågor kring hans krönikor.

Det här är en krönika. Ställningstaganden är skribentens egna.

Det händer allt som oftast att läsare hör av sig och har frågor kring mina krönikor. Detta blir min sista krönika för säsongen och jag tänkte ta tillfället i akt att svara på några av de frågor som ni läsare skickat in. Jag kommer tyvärr inte kunna svara på alla, men har valt några av de vanligast förekommande frågorna.

Simon, 36 år, från Partille: Hur uppstår idéerna till dina krönikor?

Hej Simon och tack för din fråga. Idén till just den här krönikan fick jag i och med att det är den sista krönikan för säsongen och då tänkte jag att det kunde vara kul att svara på just era frågor, ni läsares frågor.

Malin, 45 år, från Lysekil: Vad kommer din nästa krönika handla om?

Hej Malin. Kul att du hör av dig. Jag vet inte vad min nästa krönika kommer handla om. Men det kanske kan vara lite kul för dig att veta att jag just nu håller jag på att svara på din och andra läsares frågor som bland annat handlar om hur jag får mina idéer och vad min nästa krönika kommer handla om. Tack för din fråga.

Bengt, 63 år, från Frölunda: Vad avgör om det blir en bra krönika eller inte?

Hej Bengt! Jag sitter just nu och svarar på er läsares frågor om hur jag får mina idéer, vad min nästa krönika kommer handla om och vad som avgör om det blir en bra krönika eller inte. Jag tror att grunden till en bra krönika är att man har en stark idé om något man vill skriva om. Idén till den här krönikan grundar sig i att jag fått så mycket frågor kring mina krönikor under den gångna säsongen att jag tänkte att det vore kul att svara på några av dem.

Peter, 57 år, från Lerum: Finns det något ämne du inte skrivit om men som du gärna hade gjort?

Ja, det gör det absolut. Har länge velat svara på er läsares frågor om mina krönikor. Jag tänkte därför att det vore kul som avrundning inför sommaren att svara på några av läsarnas frågor. Jag har fått in flertalet frågor som ni ser här ovanför och jag hoppas att svaren ska vara till er belåtenhet. Ibland kommer bra ämnen på direkten, ibland har dom legat och grott. Just denna idén, om att svara på läsarnas frågor, har jag haft under en längre tid.

Camilla, 28 år, från Utby: Hur länge har du skrivit krönikor?

Jag har skrivit krönikor i fyra och ett halvt år ungefär. Det kändes därför kul att äntligen kunna svara på några av läsarnas vanligast förekommande frågor i och med att det är den sista krönikan för säsongen.

Så det var det! Tack alla läsare som har skrivit frågor till mig. Kändes fint att avsluta säsongen med att försöka svara på dem. Ovanstående var några av de vanligast förekommande. Om ni har några frågor kring mina krönikor är det bara att höra av er. Detta blir den sista krönikan för säsongen. Trevlig sommar!

Gör: Har efter 32 års tid verkligen fattat vikten av att ha en kalender. Min hjärna klarar inte längre av att bära alla datum och tider. Börjar må med kalender helt enkelt.

Äter: Hade velat äta gräs med dagg på. Känns som det fräschaste som finns.

Lyssnar på: KISS och laddar för konserten i Scandinavium nu i juni.

Läs fler krönikor av Anton Hellström:

LÄS OCKSÅ: Kändisarnas gratismiddagar förstör kulturen

LÄS OCKSÅ: Pizzerian som gav oss synen åter

LÄS OCKSÅ: Från öster blåser en isande, gråkall vind

Missa inte det senaste från Två Dagar!

Nu kan du få alla reportage, spaningar och tips från GP:s helgmagasin Två Dagar som en notis direkt till din telefon. Klicka på följ-knappen vid taggen Två Dagar, i mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.