Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Japansk-nordiska restaurangen Vrå uppgraderar, byter lokal och kökschef. Bild: Rebecca Olsson

Snart öppnar nya Vrå i anrika lokaler

Hyllade restaurang Vrå öppnar i nya, mycket större lokaler och byter kökschef i farten. Och vid Kungstorget har en halvhemlig mexikansk cocktailbar slagit upp dörrarna. Två Dagar har spanat på vad som händer på stan just nu.

Nystart för Vrå

Drottningtorget 10

Sofia B Olsson lämnar över titeln som kökschef till Rebecca Olsson och tar själv en mer övergripande roll som operativ chef på Vrå. Bild: elStudio

Längst in i ett hörn på Posthotellet har Vrå gömt sig i en liten lokal med temporärt kök. Men efter sju år får restaurangen nu uppgradera och flytta upp till den gamla vackra posthallen, där folk förr i tiden hämtade ut sin lön, och tar plats bredvid restaurang Norda, med egen ingång till höger om hotellets huvudentré. Samtidigt lämnar Sofia B Olsson över titeln som kökschef till Rebecca Olsson, som varit souschef på Vrå i många år, och tar själv en övergripande roll som operativ chef. Sofia B Olssons hjärteprojekt har hyllats för sitt hållbarhetstänk och sin mat där Västkusten möter Japan. ­Restaurangen får nu dubbelt så många platser, fler olika typer av sittningar och kommer alltid ha drop in-platser för den spontane. Dessutom finns en bar med fokus på sake och vin, men också drinkar och hemgjorda drycker utan alkohol. Den 11 oktober öppnar Vrå 2.0, men bokningen är öppen redan nu.

LÄS MER: Buljongen som hyllar kräftan

Mexikanska drinkar på tapp och tacos

Kungstorget 14

Källarbaren Stranger har öppnat en egen liten bakficka – Disco in Jalisco. Bild: Martin Necander

Ringer du på dörrklockan till vänster om Tranquilo blir du insläppt i källarbaren Stranger, som nu har skaffat sig en egen liten bakficka. Tranquilos gamla del av källaren har byggts om och rymmer sedan en vecka tillbaka den mexikanska baren Disco in Jalisco. Här hittar du cocktails på fat, agavedestillat och tacos i traditionell street food-stil. Gå rakt genom Stranger och känslan av amerikansk förbudstid och hamna i Mexiko, här finns inga murar.

LÄS MER: Teamet lämnar stjärnkrogen – för Majorna

Årets kock-medaljör tar över

Mässans gata 24

Ola Wallin tog hem silvermedaljen i Årets kock 2019, nu tar han över Upper House Dining. Bild: Anders Ylander

Förra veckan stod två göteborgare på prispallen i Årets Kock. På andraplats kom Ola Wallin. Nu står det klart att han tar över som köksmästare på Upper House Dining från 1 november. Ola Wallin kommer senast från SK Mat & Människor, där även Årets kock Martin Moses arbetar.

LÄS MER: Årets kock-medaljör tar över Upper House kök

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.