Den 11 maj slår Rollin’ Bistros upp dörrarna i Gamlestadens Fabrikers gamla pannrum från 1903. Där inne är golvet klätt i kullerstenar och taket sträcker sig flera meter ovanför marken. Dessutom finns en innergård och planer på en mysig uteservering,
– Vi kommer att erbjuda lunch, konserter och after work två gånger i veckan, säger medgrundaren Giovanna.
LÄS MER:Göteborgs bästa restauranger – GP listar recensionerna med högst betyg
Restaurangens koncept är world fusion och på menyn står därmed internationell, färgrik mat.
– Vi har tagit med oss hälsotänket från vår restaurang på Lindholmen i form av olika bowls och kommer att ha ett street food-kök där vi bland annat bjuder på saftiga hantverksburgare. Dessutom kommer vi servera goda cocktails.
Med smaker som granskott och suröl, rabarber och sichuanpeppar, hämtar drinkarna sin inspiration från skogen och de olika årstiderna.
– Vi jobbar med att ta hand om råvaror och förvälla dem i olika former med hemmagjorda likörer, batch-cocktails och olika shrubs som exempel.
LÄS MER:Guiden till goda ostron i Göteborg
2014 grundades Rollin’ Bistros av Giovanna Lögdahl och Jacob Vang. Det började med en foodtruck i Kalmar, året efter flyttade de hela verksamheten till Göteborg. I dag driver de flera foodtrucks och en restaurang på Lindholmen, och snart öppnar restaurangen i Gamlestaden.
– Vi har hela tiden haft en dröm om en lokal som är i ett historiskt bygge och passar för att hålla events. När de visade pannrummet för oss kändes det helt rätt. Vi är supertaggade!
LÄS MER:Wolfgang vincafé ersätter restaurang Más vid Grönsakstorget