Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ny krog för alla som gillar schnitzel

Frasiga schnitzlar och öl, en morgon-till-kväll-restaurang på klassisk mark, två nya mässor och en trendspaning inför hösten. Två Dagar levererar veckans spaningar.

Mer schnitzel till Göteborg

Heurlins plats 1

Bild: Anna Svanberg
Bild: Anna Svanberg

När Uteätarna besökte ­Lagerhuset i mars beskrev de miljön som ”sliten”, köket som ”trött”, och uppmanade vänligt men bestämt till uppryckning. Och nu är tiden inne. Ägarna till Gyllene Prag har tagit över lokalerna, renoverar och förvandlar restaurangen till Schnitzelplatz Lagerhuset. Målet är att skapa en mötesplats för alla som gillar schnitzel, pilsner och människor – och ärligt talat, vem gör inte det? Planerad öppning i början av oktober.

LÄS MER: Han bankar 18 000 schnitzlar om året

Höstmode på scen

Nordstan

Ska du ut och shoppa höstkläder, men behöver hjälp på traven? Nordstan visar upp mode­butikernas höstnyheter och kör modevisning på en ny manegeformad scen i helgen. Tanken är att besökarna ska komma närmare modellerna och kunna se kläderna bättre. Under lördagen är det tre visningar, kl 12, 14 och 16. Dessutom är Nordstans ”personal shopper” på plats för att hjälpa till och presentera höstens trender.

LÄS MER: Stylisten Lisa Lindqwisters val inför hösten

LÄS MER: Här är höstens damtrender 2018

LÄS MER: Höstens herrtrender 2018: från hajk till vilda västern

Ny bokmässa med förort i fokus

Blå Stället

Bild: Henrik Montgomery/TT
Bild: Henrik Montgomery/TT

Hur ser representationen ut i Litteratursverige? Angereds bokmässa har som syfte att lyfta litteraturen och poesin i förortsområden, både i Angered och andra förorter i Göteborg. Under lördagen är det premiär för mässan, som uppstått på initiativ av de lokala författarna José Romero och Yarko Rhea Salaza. Det kommer både etablerade och oetablerade skrivande personer och det blir författarframträdanden, läsningar och panel­samtal. Fri entré.

LÄS MER: Litteratur på flera scener även i höst

För inredningsintresserade

Bananpiren

Här kommer ett tecken på att inredningsintresset inte ser ut att trappas ned än på ett tag, tvärtom. En annan mässa som har premiär i helgen är nämligen Möbelmässan på Banan­piren. Här visas nyheter och trender inom möbler och belysning för hem­miljö. Huvudmålgruppen är möbelbutiker, e-handlare och inredare, men under lördagen är mässan öppen för privatpersoner och är gratis att besöka.

LÄS MER: Viktigaste tipset för en lyckad tavelvägg

Nytt tillskott på klassisk mark

Tyska bron

Bild: Avenyfamiljen
Bild: Avenyfamiljen

Tyska bron heter Avenyfamiljens nya restaurang som smygöppnade förra fredagen. Restauranggruppens vd Tobias Hamberg beskriver det som ”stadens första beta-restaurang”, alltså en restaurang under utveckling. Tanken är gäster ska få vara med och tycka till fram till i maj då den stänger för att senare öppna i färdigt skick. Fram till dess är det öppet från tidig morgon till sen kväll, och på menyn står allt från bagels och flankstek till smoothie bowls.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här