Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Carl-Einar Häckner är krönikör i Göteborgs-Postens helgmagasin Två Dagar.
Carl-Einar Häckner är krönikör i Göteborgs-Postens helgmagasin Två Dagar.

Carl-Einar Häckner: Johnny Depp och Amber Heard tar upp all min tid

GP:s krönikör kan inte sluta titta på den uppmärksammade rättegången med Johnny Depp och Amber Heard. ”I början var det bara medryckande som tidsfördriv, men jag har vänt. Det är tråkigt, sorgligt och ledsamt också.”

Det här är en krönika. Ställningstaganden är skribentens egna.

Mitt planlösa letande efter underhållning i telefonen stoppar upp mitt inre arbete och hindrar alla djupare tankeslingor. På Youtube hittar jag mänsklig tragedi med hög skvallerfrekvens. Det får min reptilhjärna att producera belönande endorfiner, som kickar i gång kugghjulen i behovshjulet för distraktion och tidsfördriv.

Jag borde öva på ”Arabesque” av Claude Debussy och spela åttondelar med ena handen och trioler med andra i en polyrytmisk rörelse framåt.

Har en del att jobba på med panflöjten också. Plus mina trollerimoves så jag inte blir stel. Får inte glömma av att träna travis-picking på gitarren. Dessutom ska jag vara hundvakt åt lilla Matshka.

Jag har annat att göra. Men dras ändå med i den här geggan.

Men på sistone har det varit två grejer som tagit mitt fokus från det som jag just då borde göra. Först komikern som gav en annan komiker en örfil på Oscarsgalan. Googla inte. Ej viktigt. Jag har kollat allt. Inte värt alls att tänka på.

Sen har vi skådespelaren Johnny Depps rättegång mot förra frun, skådespelerskan Amber Heard.

Ett riktigt spektakel som kommer pågå i flera veckor som livestream på Youtube i realtid. Jag har annat att göra. Men dras ändå med i den här geggan. I början var det bara medryckande som tidsfördriv, men jag har vänt. Det är tråkigt, sorgligt och ledsamt också. Jag blir fördummad av att titta på det.

I motsats till detta förfärande och tidskrävande nonsens har jag fått en ny kompis. Marcus Aurelius.

Ingen av de två kommer att gå oskadd och hel ur detta. Det pratas om droger, tablett- och alkoholmissbruk. Mänsklig avföring i sängen, blåmärken och ett avklippt finger. Båda anser att den andra är problemet. Depp blev deppig när Amber skrev en artikel i Washington Post om våld i relationer. Han kände sig utpekad och förlorade sitt filmjobb som piraten Jack Sparrow. Han vill få upprättelse för sitt namn. Han stämmer henne på 50 miljoner dollar. Amber stämmer tillbaka honom på 100 miljoner dollar. Hon hävdar att han slagit henne och begått övergrepp. Detta tycker jag inte att ni ska titta på heller.

I motsats till detta förfärande och tidskrävande nonsens har jag fått en ny kompis. Marcus Aurelius. Han var kejsare i Rom, som ni vet, för nästan tvåtusen år sen. Träffade honom på YouTube där han har en egen kanal.

Han säger att vi ska fokusera på vår uppgift som vi gett oss. Reflektera över din dag. Förlåt dig själv om du inte hann med allt. Gör ett nytt försök nästa dag. Kom ihåg att stanna upp och njuta med dina nära. Ta hand om viktiga relationer.

Allt det där ska jag göra. Men först ska jag se hur det går i rättegången med Johnny och Amber. Sen ska jag öva piano.

Äter: Otroliga chicken wings, pubmat och mycket yoghurt på morgonen. Gärna husmanskost.

Ser: Snart ska jag se serien ”Better Call Saul”. Spin-off från ”Breaking Bad”. Sista säsongen. Har HÖGA förväntningar.

Läser: “The Insect Crisis: The Fall of the Tiny Empires That Run the World” av Oliver Milman. Har ni märkt att det inte är insekter på bilrutan längre när man kör bil? Förr var det jämt massa mygg. Läs boken.

Missa inte det senaste från Två Dagar!

Nu kan du få alla reportage, spaningar och tips från GP:s helgmagasin Två Dagar som en notis direkt till din telefon. Klicka på följ-knappen vid taggen Två Dagar, i mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.