Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Heden får ett tillskott i form av ett nytt lunchställe med sydstatsinspirerad meny. Bild: 2112
Heden får ett tillskott i form av ett nytt lunchställe med sydstatsinspirerad meny. Bild: 2112

In Flames-medlemmarna öppnar lunchkrog

Hamburgerrestaurangen 2112 på Magasinsgatan får ett syskon i en annan del av stan, i form av ett nytt lunchställe. Helgen bjuder på både design- och korvfestival. Två Dagar har spanat på vad som händer på stan i helgen och framöver.

2112, hamburgerrestaurangen på Magasinsgatan, ska få ett syskon. På kvällen den 25 oktober öppnar Street Food by 2112 på Heden i Göteborg. Kvällsöppet blir annars ett undantag – främst är det tänkt som ett lunchställe för hämtmat eller ståbordsätande. Menyn kommer att vara sydstatsinspirerad, gärna friterad kyckling eller en och annan burgare.

– Vi har letat i flera år efter en plats där vi kan servera lunch och som kan komplettera kvällsrestaurangen 2112. Jag har själv saknat ett ställe i Göteborg som serverar hämtmat av hög kvalitet och som dessutom är lätt att nå med bilen. Det blir goda öl, bra råvaror, hälsosam mat. Eller ja, så hälsosam som en friterad kyckling nu kan bli, säger Peter Iwers, som tillsammans med Björn Gelotte – gitarrist i In Flames där även Iwers tidigare spelade – driver de båda restaurangerna.

LÄS MER: Hyllade restaurangen Somm öppnar en bakficka

Fyra evenemang i helgen

Vernissage ”Metamorfos”

Under ett besök på en bilkyrkogård fastnade Joakim Ahnfelt för hur naturen format lacken till abstrakta målningar, landskap, stormar och mystiska former. Hans bilder ställs ut på lördag, sedan är det öppet torsdag och fredag mellan 12 och 16.

Var: Artphotocollection, Alfhemsgatan 5

När: 12 oktober, kl 12–16.

Joakim Ahnfelt ställer ut sina bilder på Artphotocollection. Bild: Joakim Ahnfelt
Joakim Ahnfelt ställer ut sina bilder på Artphotocollection. Bild: Joakim Ahnfelt

Gothenburg design festival

Skapa plagg av återvunnen plast, gå på utställningar eller lär dig väva. Helgens festival är ett samarbete mellan HDK och Röhsska, och uppmärksammar även Bauhaus­skolans 100-årsjubileum.

Var: Röhsska, HDK m.m.

När: 7–13 oktober.

LÄS MER: Fem kaféer att upptäcka i Göteborg

Korvfestival

Föredrar du korv framför design ska du bege dig till ­Eriksberg. Där kan du äta, ­titta på, lära dig om eller ­prata om korv bäst du vill.

Var: Quality Hotel 11, ­Eriksbergshallen.

När: 11–12 oktober.

Göteborgs koloniala historia

Denna lördag leder konstnären Eric Magassa och Kitimbwa Sabuni från Afrosvenskarnas Riksförbund en stadsvandring som undersöker kolonialhandelns spår i Göteborgsarkitekturen. Antalet platser är begränsade och först till kvarn gäller.

Var: Promenaden utgår från Göteborgs Konsthall klockan 14.

När: 12 oktober, klockan 14.

LÄS MER: Årets GIBCA satsar på nya världsbilder

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här