Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Här öppnar biljardkrögarna ny kvarterskrog

Det här är på gång i stan just nu. Två Dagar-redaktionen har spanat och tipsar om krogar, second hand-butik och fyra stadsdelsdagar.

Upphottad kvarterskrog i Hovås

Spektrumhuset, Hovås Allé 12. Biljardpalatset fick tidigare i år fyra fyrar i Krogkollen. Gänget bakom bryter nu mark i Nya Hovås. De vill skapa ”en social mötesplats”, därav namnet: Sociale. Målet är ett ställe dit man kan gå för ett glas vin, smårätter eller en hel middag. De vill trots det italienska namnet inte begränsa sig till ett tema, men har en förkärlek för Medelhavet. Lite spel blir det också, med bowling i källaren. Renoveringen är i gång och de hoppas kunna öppna i början av november.

Modejätte tittar förbi

Fredsgatan 2. Pop up-butiker har blivit ett allt vanligare inslag, alltså butiker som under en kortare tid hyr in sig i en lokal. I slutet av året är det dags för Hugo Boss att testa vingarna i stan när det tyska modemärket fyller 350 kvadratmeter på Fredsgatan med både dam- och herrkläder. Hur länge butiken blir kvar och exakt vilket datum den öppnar är ännu oklart.
Bild: Jens L´Estrade / TT
Bild: Jens L´Estrade / TT

70-talskläder till 70-talstorg

Wieselgrensplatsen. Kring Kvilletorget ligger flera secondhand-favoriter, och en hållplats bort öppnar snart Lindra Secondhand vid Wieselgrensplatsen. 1 november slås dörrarna upp. Här kommer man kunna fynda allt från 70-talsklänningar till porslins­vaser. Allt överskott går till biståndsinsatser genom organisationen Human Bridge som bland annat samarbetar med Läkarmissionen och ­Erikshjälpen. Lindra finns redan på Selma Lagerlöfs torg.

Hipster-mexikansk mat till Nordstan

Nordstan. Nästa matställe att öppna i Nordstan blir ett med ”fräsch och hälsosam mexikansk mat”. Inspirationen sägs komma från taqueriorna i stadsdelen Mission District i San Francisco, där den mexikanska matkulturen har parat sig med den kaliforniska hipsterkulturen. Det blir kedjan Zócalos andra ställe i Göteborg, en finns redan på Frölunda torg sedan 2016. Den nya restaurangen kommer ligga på det övre planet inne i Femman.
Bild: HENRIK MONTGOMERY / TT
Bild: HENRIK MONTGOMERY / TT

Fyra stadsdelsdagar i en smäll

Majorna, Gamlestaden, Kvilletorget, Ringön. Det verkar vara en populär helg att fira olika stadsdelar på. Under lördagen firas Majornadagen vid Mariaplan med allt från ridning på mekaniska tjurar till livekonserter. Gamlestadens galej håller till på Holländareplatsen med bland annat loppis och knattelopp. Ö-festen på Ringön firas bland annat med mat, musik och självklart öl. Och på söndag är det dags att fira Lundbydagen på Kvilletorget med sagotema, underhållning och ponnyridning.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här