Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Bio Roy har tillsammans med 333 Company och Hyrljudet startat upp en drive-in-bio som visar film under våren. Bild: Anders Ylander

Fyra tips på karantänsäkra helgnöjen

Det finns sätt att roa sig utan att lämna hemmets (eller bilens) trygga vrå, oavsett om du är intresserad av film, opera, teater eller historia. Här är fyra tips på upplevelser och nöjen att ägna sig åt i helgen, eller när du vill.

LÄS MER: Gårdagens nyheter äntligen fria!

Bild: Mats Bäcker

Lyssna på opera till frukost

opera.se/hemmaoperan

Göteborgsoperan bjuder in alla hemmasittare till operans värld. Eller till dansens, och musikalens värld om man hellre vill dit. Konceptet Hemmaoperan erbjuder digitala föreställningar som kan ses när det passar. Utbudet består av både nya och gamla uppsättningar, titlar läggs till allteftersom.

Djupdyk i nyheter till lunch

tidningar.kb.se

Allt material från svenska dagstidningar görs nu tillgängligt. Det innebär att man, oavsett var man befinner sig, kan ta del av tjänstens samling på nära 400 år av nyhetsrapportering i digital form, från 1600-talet till i dag. Det tillfälliga avtalet som möjliggör detta gäller än så länge under april månad.

Bild: Anders Ylander

Rulla in på drive-in-bio

Södra Frihamnspiren 1

Bio Roy har tillsammans med 333 Company och Hyrljudet startat upp en drive-in-bio som visar film under våren. Du behöver en biljett och en bil för att kunna anlända till filmvisningen och på plats finns både toalett och kiosk. Insläpp sker en timme innan filmen börjar. För mer information, se bioroy.se.

Se på teater till middag

dramaten.se/play

Nu behöver du inte ta tåget till Stockholm för att besöka Dramaten, om du skulle vilja det. Teatern håller stängt fram till sommaren, men på sin hemsida har de gjort det möjligt att ta del av en rad utvalda föreställningar hemifrån. Bland titlarna finns ”Utvandrarna” och ”Idioten”.

LÄS MER: Efter succén med bion - drive-in-konserter nästa

LÄS MER: Fyra digitala aktiviteter i karantäntider

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.