Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Mostphotos
Bild: Mostphotos

Fyra tips på aktiviteter för Alla hjärtans dag

På fredag är det Alla hjärtans dag, en utmärkt anledning att fira kärleken lite extra. Oavsett om du går i giftastankar, är lyckligt singel, på jakt efter kärleken eller vill fira med vänner finns en aktivitet för dig. Två Dagar har gallrat i utbudet och valt ut fyra förslag.

LÄS MER: Här är de bästa restaurangerna för alla hjärtans dag i Göteborg

Vigslar i offentligheten

Nääs Fabriker och Brunnsparken

Under årets mest romantiska dag kan man passa på att visa upp sin kärlek extra offentligt genom att gifta sig. För de spontana är det Bröllopsfabriken på Nääs Fabriker mellan klockan 12–16 som gäller, par som har förbokat kan gifta sig under det röda hjärtat i Brunnsparken vid Lejontrappan. (Foto: Meli Petersson Ellafi)

Klubbar som styr upp det lite extra

Zamenhof och Park Lane

Nattklubbsgolv har sett många romanser och Alla hjärtans dag är inget undantag. På Zamenhof kan man till exempel njuta av en setmeny på restaurangen Gazette eller dansa inne på The Silver ­Lining. Park Lane har Moulin Rouge-tema på sin nya klubb Château Rouge som har premiär kvällen till ära. (Foto: Björn Larsson Rosvall)

Värme för kalla hjärtan

Kl 11–13, Jubileumsparken

För den som hellre vilar upp sig under Alla hjärtans dag står bastun och saltpoolen i Frihamnen öppna under lunchtid. Här är det drop-in som gäller och passet är öppet för alla kön. Garanterad uppvärmning av alla frusna hjärtan eller bara en välbehövlig paus för de med senare kvällsplaner. (Foto: Per Wahlberg)

Kärlek i konsten genom tiderna

Kl 15–16, Göteborgs konstmuseum

Under eftermiddagen kan du spendera tiden med att gå på museum. Det är så klart romantik som står i fokus när Göteborgs konstmuseum går igenom hur kärlek har gestaltats på dukar genom historien. För de yngsta hålls under dagen även en workshop där man får skapa kort till dem man tycker om. (Foto: Bengt Kjellin)

LÄS MER: Snart kan man vigas under hjärtat vid Lejontrappan

LÄS MER: Göteborgs bästa restauranger – GP listar recensionerna med högst betyg

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.