Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Oskar Sundin, Angelina Milajki, Robin Aron
Bild: Oskar Sundin, Angelina Milajki, Robin Aron

Fyra nya ställen att upptäcka i Göteborg

Trots pågående pandemi görs fortfarande satsningar och nya ställen öppnar runt om i stan. Här är fyra tillskott du kan upptäcka redan i helgen, oavsett om du är intresserad av musik, kläder, langos eller att ta selfies i spektakulär miljö.

LÄS MER: Så kan föräldrar spara tusenlappar på barnkläder

Bild: Anna Lantz
Bild: Anna Lantz

Second hand-butik för barn


Västra Hamngatan 6

I augusti öppnade second hand-butiken Carousel i Antikhallarna. Fokus ligger på barnkläder, både från kända märken och ”guldkorn från kedjorna”. Butiken tar emot kläder, skor, leksaker och prylar för barn upp till runt sex år. Allt säljs på kommission och det som inte väljs ut till försäljning skänks till välgörenhet. Öppet från tisdag till lördag.
Bild: Robin Aron
Bild: Robin Aron

Gammal musikbutik återuppstår


Karl Johansgatan 53

Förra året gick 4sound i konkurs. Men tre eldsjälar ur personalen startade en ny musikbutik, eller snarare återupplivade en gammal klassiker – Musikbörsen. Sedan några veckor står dörrarna öppna, den här gången i Majorna.
Bild: Oskar Sundin
Bild: Oskar Sundin

Foodtruck utökar med eget kafé


Värmlandsgatan 22

Den populära foodtrucken Lángos Gbg brukar köra runt i stan och servera just langos, både i traditionell stil och med smaker från hela världen. Vanligtvis är det uppehåll under vinterhalvåret, men inte i år. Redan i slutet av sommaren öppnar nämligen en permanent plats för alla som inte får nog av den ungerska kulträtten, som uttalas langosch. Det blir på hörnet där Värmlandsgatan möter Tredje långgatan, i lokalen där Johnséns konditori tidigare låg. Från och med denna lördag kommer man alla dagar i veckan kunna slå sig ned på Lángos Café och få sin dos av friterad deg med valfri topping.
Bild: Angelina Milajki
Bild: Angelina Milajki

Pop-up-utställning med interaktiva verk


Korsgatan 14

En färgglad nyhet har tagit plats på Korsgatan. Det svenska varumärket Milajki vill utmana synen på vad framtidens butik kan vara och för att undersöka detta har de skapat en tillfällig utställning. Milajki har en lång bakgrund i modevärlden och har gjort sig ett namn med sina utmärkande smyckeskollektioner med blockfärger och lekfulla former i fokus. Smyckena har bland annat burits av artister som Pink och Charlie XCX och nu dyker de upp mitt i Göteborg. Fram till den 13 september kan man, mot en rätt saftig inträdesavgift, besöka interaktiva videoinstallationer och färgglada, pop-artiga miljöer som ska locka besökarna att skapa innehåll till sina sociala medier. Under besöket kan man även delta i en skattjakt samt få hår och kläder stylade. På grund av pandemin kommer det endast att släppas in 20 personer åt gången, varje halvtimme. Det kommer även finnas avtäckning av ytor och avståndsmarkeringar.

LÄS MER: De startar musikaffär – när andra går i konkurs

LÄS MER: Bästa maten i Göteborg – här är restaurangernas guldkorn

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här