Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nyöppnade Le Comptoir på Avenyn 21
Nyöppnade Le Comptoir på Avenyn 21

Fem nya krogar som öppnar i Göteborg

Två Dagar har spanat på vad som händer i stan. Ett litet Paris har öppnat mitt på Avenyn, Hello Monkey skaffar en bakficka, Spisa gör plats för ny spanjor, Avenyfamiljen byter ut sin grillrestaurang och ölbryggeriet Poppels blir med restaurang.

Frisk fläkt från Frankrike

Avenyn 21

Ett stenkast från Lilla London finns nu ett litet Paris i Le Comptoir, en butik med franska matvaror, eget pâtisserie och snart bistro. Ägare är ostexperten Rémi som importerar precis allt i butiken från hemlandet Frankrike: ost, vin, charkuterier, paté, senap, tvål. Ambitionen är ”en liten marknad” där man ska kunna ta ett glas vin och något litet att äta, likt de ställen Rémi hängde på om kvällarna i Paris. Bistrodelen väntas kunna dra i gång 27 januari.

Hello Monkey breder ut sig

Magasinsgatan 26

Hello Monkey på Magasinsgatan blir med bakficka Bild: Ulf Börjesson
Hello Monkey på Magasinsgatan blir med bakficka Bild: Ulf Börjesson

Efter att ha serverat husmanskost till hungriga lunchgäster under många år har Sandberg & Månsson stängt sin verksamhet på Magasinsgatan. Nu tar grannen Hello Monkey över lokalerna och öppnar senare i vår en ”bakficka” till restaurangen med egen meny och baravdelning. Något datum för öppning är inte bestämt men kommer under våren.

Spisa stänger – spanjor öppnar

Övre Husargatan 3

Spisa Matbar på Övre Husargatan 3 har stängt Bild: Anders Hofgren
Spisa Matbar på Övre Husargatan 3 har stängt Bild: Anders Hofgren

Björn och Sofie Persson har drivit populära kvarterskrogen Spisa Matbar sedan 2013, men stängde i december dörrarna för sista gången och ska nu lägga mer energi på sina andra restauranger: Koka, Familjen och Björns bar. I april öppnas i stället Spanska Köket av krögaren Peter Segerdahl som ligger bakom bland annat Spice, Seglarkrogen i Långedrag och senast Moon Thai Kitchen. Inspiration till mat och dryck kommer främst från norra Spanien.

Nygammal grill på Avenyn

Avenyn 5

The Prime Grill på Avenyn 5 ligger i Miss Sophie Grills gamla lokaler Bild: Fabian Beiving
The Prime Grill på Avenyn 5 ligger i Miss Sophie Grills gamla lokaler Bild: Fabian Beiving

Avenyfamiljen har öppnat grillrestaurangen The Prime Grill i lokalerna där deras tidigare grillrestaurang Miss Sophie Grill låg. Förutom bytet av namn, som skedde redan i oktober, har restaurangen byggts om och ny personal har anställts, bland annat från ansedda köttrestaurangen AG i Stockholm. Inriktningen är fortsatt på kött, förstås, inspirationen kommer från – du gissade det – New York!

Restaurang för ölfantaster

Jonsered

Poppels restaurang och bar Klunk i Jonsereds fabriker hoppas kunna öppna om några veckor
Poppels restaurang och bar Klunk i Jonsereds fabriker hoppas kunna öppna om några veckor

Ölbryggeriet Poppels har blivit med restaurang och bar vägg i vägg med sitt bryggeri i Jonsereds fabriker, tolv minuter med tåg från Centralen. Poppels Klunk har 75 sittplatser, plats för 150 gäster och smygöppnade redan i december, men hoppas kunna öppna på riktigt om några veckor. Tanken är att börja med burgare och sedan låta menyn växa. Stället håller öppet för allmänheten på fredagar och lördagar och är bokningsbart för större sällskap andra dagar.

LÄS MER: Veckans spaning: lyxkrog delar på sig, sushi återuppstår och barberare tar plats

LÄS MER: Veckans spaningar: pizzafest, ny kvarterskrog och en vinterträdgård

LÄS MER: Veckans spaningar: hamburgerhak, italienare och sparkcyklar

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här