I onsdags öppnade Fridas Mexican Kitchen i Lunden – kocken kommer från Veracruz och i baren finns ett brett utbud av mezcal och tequila.
I onsdags öppnade Fridas Mexican Kitchen i Lunden – kocken kommer från Veracruz och i baren finns ett brett utbud av mezcal och tequila. Bild: Francisco Cortina

Fem nyöppnade restauranger i Göteborg

Mexikansk, fransk, svensk-japansk – det finns en restaurang för alla smaker. Varför inte testa ett nytt ställe nästa gång du går ut och äter? Två Dagar guidar till fem spännande nyheter på stans krogkarta.

ANNONS
|

LÄS MER:Restauranger som öppnat i Göteborg 2019

LÄS MER:Fem kaféer att upptäcka i Göteborg

Fridas Mexican Kitchen

grade crossed

Nobelplatsen 2


Nu har Fridas Mexican Kitchen äntligen kunnat öppna i Lunden. Masalas gamla lokaler har förvandlats till en mexikansk kvarterskrog. Chefskocken Luis Ochoa från Veracruz står för maten och i baren finns ­drinkar, mezcal, tequila och mexikanskt öl. Foto: Francisco Cortina

Syster Marmelad

grade crossed

Mariagatan 16


Trion som lämnade Upper House för att ta över Syster Marmelad i Majorna har hunnit ha öppet en dryg månad och blivit varma i kläderna. Ät enstaka rätter eller en avsmakningsmeny, växtbaserad eller med väl valda animaliska råvaror. Eller drick vin chaud.

Vrå

grade crossed

Drottningtorget 10


Vrå har ju funnits ett bra antal år. Men den svensk-japanska restaurangen har öppnat i ny och uppdaterad form. Sofia B Olsson har äntligen belönats med ett riktigt kök och en ordentlig matsal i den gamla posthallen. Här finns även stans största sake-bar.

Salut

grade crossed

Stora Saluhallen


Peter Orrmyrs (Totale, Bord 27, Natur) senaste satsning, mat- och vinbaren Salut, serverar frukost, lunch och à la carte-rätter inne i Saluhallen. Sitt kvar i känslan av parisisk bistro eller ta med mat hem. Här finns delikatesser som ostron, hummer och confiterat anklår.

Koizen Omoya

grade crossed

Nordenskiöldsgatan 24


Den omtyckta omakaserestaurangen Koizen på Aschebergsgatan, med sashimi och nigiri, har fått ett syskon i Linné – Koizen Omoya. Men här serveras i stället japanska varmrätter, ett riktigt kök finns nämligen tillgängligt. Sammanlagt tolv platser finns, alla i baren.

LÄS MER:Stockholmskrogen Boqueria öppnar på Avenyn

LÄS MER:Uteätarna: Carbon

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS