Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Privat
Bild: Privat

Den här artikeln kan bara du som prenumererar läsa.

Elin Alemdar: Mitt Ibiza

Elin Alemdar är grundare av och chefsdesigner på modemärket Stylein, och göteborgska i Stockholmsexil. Hon är en flitig besökare av Ibiza sedan många år tillbaka, och har hittat sina favoriter.

Ö med många sidor

Bild: Privat
Bild: Privat

”Ibiza är som en egen liten ­helig planet för mig. Jag har varit där i alla olika faser i livet. Allt från att vi var tio tjejkompisar som hyrde ett underbart hus, till att jag var där höggravid, eller med en fem månader gammal bebis. Eller förra sommaren när jag och min man Kamran testade all inclusive-livet med båda våra barn på familjesemester! Ibiza har så många olika sidor att upptäcka och jag drömmer om att i framtiden ha ett eget litet hus där vi kan sitta som pensionärer och njuta av utsikten.”

En perfekt utekväll

Downtown Ibiza.
Downtown Ibiza.

”Först en sen middag på något härligt ställe där man kan se solnedgången, som ju är helig på Ibiza. När mörkret faller in hade jag tagit drinkar på klassiska Ciprianis restaurang Downtown Ibiza, för att sedan ta mig vidare i nattklubbsdjungeln. På Ibiza går man ut sent och dansar fram till morgontimmarna vilket är magiskt när man är där med sina vänner, men kanske inte lika praktiskt om man har småbarn. Om man vill korta ned kvällen en aning men ändå känna Ibizapulsen rekommenderar jag middag på Lío som är en lite stökigare restaurang där du får middag, show och klubb i ett.”

Bästa brunchen

Bild: La Granja
Bild: La Granja

”Enligt mig är den största charmen med Ibiza öns olika Beach Clubs, några favoriter är Jockey Club och Blue Marlin. Här finns möjligheten att äta och dricka gott till ljuvliga toner av deep house. Kanske dansa barfota på stranden om man vill. Annars vill jag tipsa om den fantastiska oasen La Granja som bara serverar ekologisk mat och där du även kan varva ned med yoga.”

Söndagsutflykt till Formentera

Formentera. Bild: ArtesiaWells
Formentera. Bild: ArtesiaWells

”Ta en båt över till Formentera som har en av världens vackraste stränder. Lunch på Juan y Andrea är ett måste! Ta in deras vita helgrillade fisk med färska grönsaker och ett iskallt glas Chablis.”

Vacker promenad

Bild: Las Dalias day market
Bild: Las Dalias day market

”Ibiza är fantastiskt att se uppifrån bergen, utsikten över hav och stad är verkligen helt oslagbar. Du kan sedan ta dig ner till centrum och promenera runt på någon av Ibizas fantastiska hippiemarknader som är en stor del av öns kultur. Den bästa tycker jag är Las Dalias som ligger i Ibiza stad.”

Restaurang för middag

Bild: Experimental Beach
Bild: Experimental Beach

”Då får det bli middag på El Chiringuito följt av solnedgång på Experimental Beach, som ligger någon kilometer bort.”

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här