Vi vill sola och bada på sportlovet

Kylan, snön och slasket som februari bjuder på faller inte svenskarna i smaken. Fler och fler familjer packar badkläder och solkräm och beger sig till varmare breddgrader för att tina upp.

Sportlovsveckorna närmar sig och många ska ut och resa. Helst åker svenskarna till Spanien, Thailand eller USA visar statistik från resebyrån Ticket.

- Mest populärt är Gran Canaria, dit går var femte resa, säger Karina Starkman Ahlstedt, pr- och kommunikationsansvarig på Ticket Privatresor i ett pressmeddelande.

Precis som förra året är de mest populära resemålen Gran Canaria och Teneriffa, men de spanska storfavoriterna får hårdare konkurrens av de thailändska semesterorterna i år. Andra destinationer som klättar på topplistan är Dubai och Malaga. Resorna dit har ökat stadigt sen i fjol och Malaga har lyckats ta sig in på top-tiolistan för de vanligaste sol- och badresorna under sportlovet.

Den stigande dollarkursen hejdar inte svenskarna från att fortsätta åka västerut. Just under sportlovsveckorna ökar resorna till USA med 30 procent.

- Vi ser en kraftig ökning av resorna till Miami. Här lockar sol och bad på Floridas fantastiska stränder. En del resenärer väljer också att kombinera detta med en kortare kryssning i Karibien.

Fakta: Topp 10 - sol och badresor under sportlovet:

1. Gran Canaria

2. Teneriffa

3. Phuket

4. Bangkok

5. Cancun

6. Miami

7. Krabi

8. Dubai

9. Lanzarote

10. Malaga

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.