Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

I Miami finns många sätt att komma i form på. Här soluppgångsyoga.

Toppa formen i Miami

Miami är ett av världens bästa resmål för den som vill ha både träningssemester och citypuls. Här är det lätt att kombinera sightseeingen med löpning längs stranden, soluppgångsyoga och hälsoboostande måltider.

Miami är en stad som ofta förknippas med glamour och dekadens, i form av snabba båtar, poolpartyn och trendiga nattklubbar. Det är också en av världens mest utseendefixerade städer. Miami har till och med en diet uppkallad efter sig: South Beach-dieten. Den kilometerlånga citystranden South Beach är en av världens bästa stränder för den som vill se och synas.
Men den erbjuder också gott om möjligheter för den som vill vässa strandformen. Stranden i sig är som ett enda långt - och ovanligt vackert - motionsspår, som gjort för uppiggande morgonpromenader eller kvällsjoggingpass.
- Vädret i Miami är underbart och uppmanar till både powerwalk och löpning, säger körledaren och artisten Gabriel Forss.

Löpspår och strandpromenad
Han har haft Miami som bas under vinterhalvåret de senaste åren och enligt honom är det enkelt att leva hälsosamt i Miami.
- Här finns ett stort utbud för att förbättra både sin kondition och motivation. På Ocean Drive finns flera beach volley-planer och även ett utegym. De populära hälsokedjorna Whole Foods och Fresh Market har stora butiker runtom i Miami. Dessutom är människor generellt väldigt hälsomedvetna här, vilket syns på beachen inte minst.
Har du någon favoritslinga när det gäller löpning?
- The Boardwalk, som går utmed stranden från Fontainebleau Hotel på 45:e gatan ned till Hotel W på 21:a gatan. Därefter tar beachwalken över hela vägen till South Pointe.

Cykel-sightseeing
The Boardwalk är också perfekt för den som hellre glider fram längs stranden på två hjul. Den fina, asfalterade strandpromenaden kantas av flera cykelställ där man kan hyra en cykel, en så kallad deco-bike, för fyra dollar. Sedan kan man cykla runt i staden och lämna den vid valfritt cykelställ. Vill man kombinera motion med sightseeing får man inte missa att trampa längs Ocean Drive, den art deco-kantade gatan som känns igen från otaliga tv-serier och filmer. Här ligger de klassiska, pastellfärgade hotellen på rad. Och vill man få en känsla av att befinna sig i Latinamerika tar man sikte på Little Havana, Miamis kubanska kvarter.
Ett annat roligt kvarter att ta sikte på är Wynwood, Floridas mest kreativa kvarter just nu. Här vimlar det av konstgallerier, designbutiker och hippa kaffebarer - perfekt för den som vill kombinera motion med kultur.

Hälsosam mat
För fitnessjunkies som vill testa nya träningsformer har Miami också mycket att erbjuda. Här finns några av USA:s bästa gym, exempelvis David Barton Gym, Equinox och Crunch. Flera av dem har även yoga. På Crunch kan man till exempel testa antigravity-yoga, en form som utförs i speciella linor och som ska ge en känsla av tyngdlöshet.
Här finns också gott om alternativ för den som vill äta hälsosamt. Gabriel Forss har hittat flera favoriter.
- Books and Books på Lincoln Road har enormt goda sallader. Men min favoritrestaurang heter Ice Box och ligger i området Sunset Harbour. Där serveras en asiatisk/amerikansk meny, med Miamis bästa kyckling och lax. Sedan måste man unna sig en smarrig cheesecake till dessert.
Den lär vara svår att motstå; ostkakan på Ice Box har utsetts till USA:s godaste av programledaren Oprah Winfrey.
Den kan knappast beskrivas som hälsosam - å andra sidan kan man lätt unna sig det efter en hälsovecka i Miami.

Bild: Bruno Frontino

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.