Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/9

Takbar i Göteborg rankas bland världens fem bästa

En svalkande sommardrink på en takbar med utsikt över folkvimlet och alla landmärken, det kan väl inte bli mycket bättre? Hotels.com, en hemsida som erbjuder över 240 000 hotell, har utsett världens bästa takbarer - och du behöver inte åka särskilt långt för att uppleva magin. En av dem finns nämligen i Göteborg. – Det låter nästan lite för bra för att vara sant! Vi är otroligt stolta, säger Jonas Stenberg, VD för ESS Group som är delägare i Bellora.

Tre av världens fem bästa hotell, enligt Tripadvisors användare, finns i Asien vilket GP tidigare skrivit om. 

Precis likadant såg det ut när Tripadvisors användare ombads ranka världens bästa flygbolag, Emirates, Singapore Airlines och Qatar Airways tog sig alla in på topp-fem listan.

Svenskarna verkar dock vara hemkära, när resebolaget Tickets svenska användare tillfrågades om var Europas finaste stränder finns svarade hela 34 procent Sverige. 
Nu får Sverige och Göteborg en fjäder i hatten som heter duga när en takterass här kan mäta sig med de allra bästa i världen enligt Hotels.com.

– Åh, jag vet inte vilka fem jag hade haft på min topplista, skrattar Jonas Stenberg.

– Men det är helt fantastiskt att vi finns med och vi hittar mycket inspiration utomlands så det hade nog blivit en eller annan takbar utomlands på den listan.

Vad är det som gör er takbar så välansedd?

– Vi har försökt skapa en levande mötesplats och det verkar gästerna och Hotels.com uppskatta. Takbaren öppnade i midsommar och det har varit lite sämre väder den här sommaren kan man säga... Men göteborgarna har slutit upp ändå!

– Jag blev väldigt förvånad när jag fick höra att vi utsetts till en av världens fem bästa takbarer men nu blir det firande tillsammans med Way out West-gästerna de kommande dagarna.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.