Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/3

Skärpta regler för turister på den populära ön

Om man åker till Palma, Mallorca och gillar att "flasha" brösten och hoppa ner i poolen från hotellbalkongen, då ska man nog välja att åka någon annanstans. För nu ger dessa handlingar dryga böter.

Mallorca lockar många turister på sommaren. Turismen är en stor inkomstkälla för ön, men den stora mängden besökare ger inte bara positiva effekter. Partysugna ungdomar är ett problem på flera ställen på Mallorca. På partyorten Magaluf tröttnade myndigheterna för flera år sedan och satte upp regler för turisterna. Nu följer Palma efter.

Lokalbefolkningen i Palma har i många år klagat på fulla och nakna turister. Nu har detta gett effekt.

Kommunfullmäktige i Palma har nu satt upp ett flertal regler för vad man som turist inte får göra i Palma, Mallorca. För de som inte följer reglerna väntar mycket höga böter.

Angelica Pastor i Palmas kommunfullmäktige säger till engelska Daily Mail, att de nya reglerna inte löser alla problem, men att de ger verktyg åt polisen att jobba med.

Så vad får man inte göra enligt de nya reglerna?

• Bland annat att ha sex ute på gatan eller där folk kan se sexhandlingen. Samma sak om det finns risk att barn ser vad som pågår.

• Att sälja lustgas är inte tillåtet.

• Minderåriga får inte dricka på allmän plats. Det är förbjudet att sälja alkohol mellan midnatt och 08:00, om den inte dricks inne på en bar eller på ett disko.

• Att gå topless utanför stranden och att visa upp brösten på stan, kan ge böter på drygt 30 000 kronor. Polisen har rätt att utfärda böterna och bestämma summan på plats.

• På Magaluf är det redan förbjudet att hoppa mellan balkonger och från balkongen ner i poolen, efter flera dödsolyckor. Nu är det inte längre tillåtet i Palma heller.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.