Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/30

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Roman Veillon fotograferade spökhotell i Bali: ”Platsen är mystisk”

Få lokalbor vill berätta om platsen. Någon hemsida med information finns inte.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Hotellet som den franska fotografen Romain Veillon hittade på Balis högland står helt övergivet, omringad av gräs och rost.

Den franska fotografen, Romain Veillon, som tidigare har fotograferat övergivna platser, hittade hotellet tack vare en lokal guide. Men när de kom fram till stängslet, som omringar byggnaden, valde guiden att inte gå längre.

LÄS OCKSÅ: Nöjesparken är helt ödelagd

– Platsen är mystiskt och det finns många historier om varför hotellet har övergivits. Vissa säger att det vilar en förbannelse över byggherren på grund av hans korrupta projekt, berättar Romain Veillon.

– Andra säger att alla gäster plötsligt försvann under en natt och att deras andar komit tillbaka för att hemsöka platsen.

Den mest troliga förklaringen, menar Romain Veillon, är att mannen bakom hotellet, Tommy Suharto, son till Indonesiens tidigare president, hamnade i fängelse och att hotellet, som inte var helt färdigbyggt, därför övergavs.

LÄS OCKSÅ: Här är världens högsta övergivna skyskrapor

Bygget av hotellet påbörjades 1990 och har nu stått övergivet i 15 år.  

– Att kunna röra sig på platsen var en unik chans. Den kusliga atmosfären gör besöket både skrämmande och overkligt. Även om det verkar omöjligt att få reda på vad som faktiskt hänt här, är känslan att något gått snett väldigt påtaglig, säger Romain Veillon.

Bläddra i bildspelet för att se Romain Veillons bilder från platsen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.