Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/21

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Res inte hit – om du vill slippa svenskar

Trött på att möta andra svenskar på utlandsresan? Här är en sammanställning över länderna du i så fall inte ska åka till.

Man sätter sig på ett flyg och reser flera mil för att komma undan vardagen – bara för att hamna på ett hotellrum omringat av andra svenskar. Som inte har något emot att umgås varje dag.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Att höra svenska under semestern är tydligen inte en favorit. Enligt en undersökning som resebyråkedjan Ticket har gjort vill 45 procent av svenskarna slippa andra svenska turister på sin utlandsresa.

LÄS OCKSÅ: Här är världens mest besökta länder

Genom att ta reda vilka resmål som fått mest bokningar kommande månader, har samma resebyråkedja ett facit på var du inte ska åka om vill slippa att höra svenska på stranden.

För resas kommer det att göra. Bokningar via Ticket har ökat med sju procent i vinter. Sol och värme är de klassiska anledningarna till att så många resor bokas just nu.

LÄS OCKSÅ: Här är världens tryggaste resmål

Klicka på bilderna i bildspelet för att ta reda på vilka resmål och länder som fått flest bokningar – och som du alltså ska undvika om du är en av dem som gärna slipper andra svenskar på semestern.

Statistiken grundar sig på resor bokade fram till 29 september, som äger rum mellan den 1 november och 30 april 2017.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.