Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Mästerkocken Jennie Walldén hittar gärna matinspiration i New York.

Mästerkocken: ”Det var cocktail heaven”

Jennie Walldén är segrare i den senaste omgången av Sveriges mästerkock. Och när hon är utomlands missar hon aldrig att köpa med sig lokala specialiteter. Här är hennes bästa restips.

Vart reser du helst för att få matinspiration?
- Allra helst reser jag till New York, men det ligger så långt bort och det är svårt  att åka eftersom att jag har små barn. Jag har bott där när jag var yngre.
-New York är en fantastisk matstad med oerhört bra restauranger där människor från hela världen samlas. Man kan äta japansk lunch och mexikansk mat och nästa dag frukost på ett kubanskt ställe.
- Annars får jag nog säga London. Det är en spännande matstad. Inte just den engelska maten med fish and chips, utan all den andra mat som finns där. Eftersom London är en sådan stor stad finns det många kräsna människor, och då ställs det höga krav.

Favoritrestaurang som man inte får missa?
- Roka på Charlotte Street i London! Det är en japansk fusionrestaurang som blandar japansk mat med fransk. Den är fantastisk!

Vilka är dina favoritplatser utanför Sverige?
- Det har inte blivit så mycket av det extravaganta resandet sedan jag fick barn, men jag älskar Italien. De har underbar mat och fantastiska restauranger. Det är nästan motsatsen till New York som har mycket dyr och fin mat. I Italien kan man äta på ett hål i väggen, nästan vart du än äter får du fantastisk mat.

Vilken stad har bäst barliv?
-New York! Det var väldigt kul att klubba och gå på barer där. Jag har alltid haft en förkärlek för cocktails och i New York vimlar det av cocktailbarer. Det var som att komma till cocktail heaven!

Favoritdrink?
- Jag tycker det är fantastiskt gott med vattenmelon-mojito, den är frisk och söt.

Berätta om din drömresa!
-Jag har jättemånga. Jag har aldrig varit i Sydamerika och dit vill jag gärna åka, de verkar ha en livsbejakande och dynamisk kultur. Det är nog inte ett ställe dit jag skulle ta med barnen eftersom de är så små, men gärna när de blir större.
-Jag reste runt i olika delar av Asien när jag var yngre, en liknade resa vill jag göra igen. Det var en fantastisk upplevelse! Att vara i en storstad som Hongkong i några dagar, sedan åka ut till en öde ö utanför Malaysia och snorkla i korallrev för att nästa dag åka till myllret i Bangkok. Det är oerhört mycket människor men det känns alltid tryggt. Jag tycker att det kan kännas mer osäkert att gå en kväll i Malmö än på Bangkoks gator.

Vad gör du alltid på resan?
-Jag köper alltid med mig lokala specialiteter hem. Åker jag till Franskrike har jag alltid med mig anklever hem. Det kanske inte är helt politiskt korrekt att säga, men jag äter det så sällan och det är fantastiskt gott. Åker jag till Italien tar jag alltid med mig olivolja och en bit parmesan. I Spanien köper jag alltid serranoskinka.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.