Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

GP:s nya resebloggare

Simon Dybeck-Carlsson har tillsammans med sin pappa Carl-Magnus Carlsson gett sig ut på en jorden runt-resa. På Resebloggen kan gp.se-läsarna följa deras äventyr.

Ni har nu varit ute i två och en halv vecka och har precis landat på Nya Zeeland. Hur känns det?

– Fantastiskt. Nya Zeeland påminner mycket om Australien som vi precis har lämnat, vädret är till exempel ganska likt. Då var det en större omställning när vi lämnade Sverige den 16 september och landade i Japan. Det känns jättespännande att få göra den här resan som varar fram till den 12 november då vi kommer hem till Göteborg igen.

Hur uppstod idén att göra en sådan här resa tillsammans?

– Det var pappa som frågade om jag ville hänga med. När pappa och mamma skilde sig delade de upp sina sparade pengar. Pappa kände då att han hellre ville göra något roligt för pengarna än att spara dem till pensionen. Jag hade precis muckat från lumpen så jag tyckte att det lät som en jättebra idé.

Hur är det att resa med sin pappa?

– Vi har aldrig rest på det här sättet tidigare, så det är lite nytt. Men det fungerar bra. Jag och pappa är ganska lika som personer och vi har samma intressen. Vi gillar till exempel samma typ av musik.

Vad skriver ni om i bloggen?

– Om allt vi upplever, det är allt från mysiga restauranger som vi besöker till större händelser. Hittills har det varit mycket från mitt perspektiv men tanken är att pappa skriva lite fler inlägg också.

Vad ser du fram emot mest under resan?

– Att lära känna pappa bättre. Och att utveckla filmprojektet som vi har inlett under resan. Vi planerar att göra en tv-dokumentär om resan.

Vad har varit tuffast hittills?

– Att vara utan min flickvän. Jag trodde att det skulle vara lättare eftersom jag hela tiden gör roliga saker, men jag saknar henne mycket.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.