Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

"Fisk kyrkan" har mycket godsaker som lockar.

Göteborg hyllas i New York

Utländsk media hyllar Göteborg för den goda maten, skärgården och hotellen.

Äntligen har de upptäckt Göteborg ute i världen! Vår västkuststad hyllas av både The Guardian och New York Post, de tipsar om vad man bör se och besöka när man är här. Staden hyllas för sin ungdomliga energi, sin vibrerande matscen, de eleganta hotellen, vinbarerna och sin musikscen för att bara nämna några.

"Fisk kyrkan", som den kallas, är ett av de åtta ställena i staden som rekommenderas för ett besök enligt New York Post. "Skaldjuren blir inte fräschare än såhär såvida du inte själv drog upp dem ur vattnet".

Den nyrenoverade delen av Tredje Långgatan lyfter båda tidningarna fram som ett ställe att hänga på. New York Post säger att Tredje Långgatan är en av de "trendigaste platserna i staden". De gillar inte bara de nya restaurangerna, de gillar även de "otroligt" snygga unga svenskarna som hänger där.

Haga nämns som stadens paradområde, där det finns stora kanelbullar och där "lattepapporna" hänger.

Både The Guardian och New York Post uppmärksammar den goda maten som kan ätas i Göteborg. Besökare bör inte bara äta på restaurang utan även testa vår göteborgska nationalrätt, en halv special, enligt The Guardian.

Andra ställen som uppges vara värda ett besök är Askimsbadet, Marstrand, Donsö, Upper House, Haga och Bar Centro.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.