Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Flygvärdinnor från Aeroflot vid den internationella flyguppvisningen i Le Bourget, Frankrike.

Flygvärdinnorna berättar: Det sker 10 000 meter upp i luften

10 000 meter upp i luften händer de mest bisarra ting. Som sextrakasserier, slagsmål, crack-rökning och barn som placeras i handbagageutrymmet. När flygvärdinnor och kabinpersonal berättar om upplevelserna på jobbet spårar det snabbt ur...

Brittiska Independent uppmärksammar hur flygvärdinnor, piloter och stewards öppet berättar om de mest bisarra händelser de råkat ut för på jobbet i en tråd på fråga-svar- sajten Quora.com .

Sextrakasserier, dryga passagerare, fulla par och andra incidenter florerar i tråden:

– En man frågade mig om han fick onanera trots att lampan för att ha på sig säkerhetsbältet inte hade slocknat, skriver en namngiven flygvärdinna.

Kabinpersonalen, en del av dem pensionerade, berättar öppet med sina namn om vad de råkat ut för i yrket. Berättelserna är i en del fall så galna att det är svårt att veta om de är faktiska ögonvittnesbilder eller vandringssägner:

– Min kollega märkte att en bagagelucka var öppen och skulle stänga den när en kvinna ställde sig upp och skrek: "Hur förväntar du dig att min bebis ska kunna andas om du stänger luckan?", skriver en flygvärdinna på sajten.

I tråden kan man även se kabinpersonal som kommit på passagerare med att röka crack-kokain, misshandla varandra, vara så berusade att de slängts av planet och i vissa fall även gripits av polis för att ha stört flightens avgång.

Till australiensiska sajten Traveller.com.au har 24-åriga flygvärdinnan Jenna McNaught berättat om händelser under hennes tre år i kabinen hos lyxiga flygbolaget Emirates, med mer roliga än chockerande händelser i fokus:

– En passagerare beställde whisky on the rocks (engelska för whisky med is) utan is. Jag försökte att inte skratta och tänkte Vill du ha med is eller utan. I sådana lägen får man bara vara artig och låta bli att skratta.

Och som om inte jobbiga passagerare vore nog kan det vara en direkt hälsofara att jobba för länge på ett flygplan. I studien A darker side of hypermobility genomförd av University of Surrey i England och Lunds universitet i Skåne listas ökad alkoholkonsumtion, jetlag, dålig kost och matsmältningsproblem som ökade risker för kabinpersonal jämfört med personal i andra yrken.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.