Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fler reser med Stena

Trenden för Stena Lines färjor från Göteborg har länge varit vikande. Men när den svenska kronan är stark tar många chansen att sticka utomlands. Båtresenärerna har ökat jämfört med förra året.

Under årets första månader brukar det vara svårt att fylla båtarna, enligt Jari Virtanen, försäljnings- och marknadsdirektör. Men genom en medveten satsning har resenärerna ökat.

– Jag tror huvudsakligen att det beror på att vi har sänkt priserna. Sedan ska man inte förringa den svenska kronans styrka, den ger människor mer pengar i plånboken när de åker till Danmark och Tyskland, säger Jari Virtanen.

På linjen till Fredrikshavn har antalet resenärer ökat med fem procent första kvartalet, motsvarande siffra för Kiel-färjan är tretton procent. Jari Virtanen berättar att det framförallt är nöjeskryssare och privatpersoner som använder färjan som ett transportmedel som står bakom ökningen.

– En mycket stor andel av de som tar färjan från Göteborg gör det för att förlusta sig. Det danska varumärket lockar, många förknippar det med gemytlighet och billigare priser. Reorna till Tyskland är mer semesterbetonade, säger Jari Virtanen.

Sedan taxfreen försvann från båtarna har antalet resenärer gått neråt, uppger Jari Virtanen. Därför är han glatt överraskad att det går uppåt igen. Även om de som åker enbart för shoppingen har minskat.

– Givetvis hänger det med en och annan låda pilsner fortfarande, men jag upplever inte att det är huvudsyftet, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.