Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Pimpade cashewnötter

För 8 portioner, 20 minuter

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Nötter hör ju julen till, men ibland vill man skoja till det lite. Här har jag smaksatt vanliga cashewnötter med julens kryddor och lite annat smått och gott.

3 dl cashewnötter

1 äggvita

salt

1 tsk rosmarin

1 tsk spiskummin

1 tsk kanel

1 tsk malen ingefära

1 tsk chilipulver

1 tsk rökt paprikapulver

1 liten nypa socker

olivolja

flingsalt

Vispa äggvitan till hårt skum med pyttepyttelite salt. Vänd försiktigt nötterna i skummet.

Blanda kryddorna (inklusive socker) och rör ned i nötskummet.

Smörj en långpanna eller plåt med olivolja. Sprid ut nötterna och strö över flingsalt. Rosta i ugnen på 200 grader i 10-15 minuter eller tills nötterna får fin färg och börjar dofta. Blanda gärna runt nötterna då och då under tiden.

Låt svalna. Häll upp i skålar och servera som glöggtilltugg.