Göteborgskrog lanserar hundmat på menyn

Från och med i dag kan även våra fyrbenta vänner mumsa i sig något gott ute på restaurang. På menyn står oxkött, torskfilé och smalmat.

ANNONS
|

Det är på restaurangen Levantine i Göteborg som man från och med i dag även kan beställa in hundmat. Men tanken är att det är våra fyrbenta vänner som ska få äta maten.

Levantine är en av Avenyfamiljens restauranger där man har tillåtit hundar i lokalerna, något som inte alla restaurangägare tillåter. Därför var nästa naturliga steg att även erbjuda en meny för hundarna.

–Vi har tillåtit hundar under en ganska lång period och tycker att det är ett skönt inslag i restaurangmiljön. Sen började vi med vattenskålar och då kände vi, varför kan vi inte börja med lite mat till dem också?, säger Tobias Hamberg, vice vd på Avenyfamiljen.

ANNONS

På menyn, som alltså lanseras i dag, finns tre olika rätter för en femtiolapp som man kan välja emellan. Maten, som man köper in färdig, kommer från ett stockholmsföretag som har närproducerad och miljövänlig hundmat.

– Vi har tagit in tre olika smaker. Svenskt ekologiskt oxkött från en gård utanför Karlskrona, MSC-märkt och grönlistad torskfilé och en lightprodukt som ska vara lite lättare och nyttigare, säger Tobias Hamberg.

Vad har ni fått för reaktioner?

–Vi har ju tillåtit hundar i ett par år och har aldrig haft problem. Vi har bara fått positiv respons, folk tycker att det är både praktiskt och roligt för hundarna. Både gästerna och vår personal tycker att det är en kul idé, säger Tobias Hamberg.

Även på Taverna Averna och Kafé Magasinet kommer man att addera hundmat till menyn från och med nästa vecka. Och det är inte helt omöjligt att man lanserar det på resten av Avenyfamiljens krogar.

–Vi kan nog tänka oss att ta in det överallt, där efterfrågan finns. Men de ställen vi har infört det på nu är där det hänger mest hundar, säger Tobias Hamberg.

ANNONS

ANNONS