Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

En kunglig dessert

Hovdessert antyder kunglig glans, men om så är fallet är det ingen som vet. Kungligt gott är det i alla fall.
Marängsviss säger man hemma. Hovdessert är snudd på samma sak, fast på krogen. Oavsett namn uppskattas den av de flesta. Så här skruvat kan man lägga upp sin dessert om man vill imponera.
Hacka chokladen till såsen. Koka upp grädden. Tillsätt chokladen under kraftig vispning. Fortsätt att vispa en halv minut så choklad och grädde verkligen smälter samman. Rör ner smöret i omgångar. Låt såsen svalna.
Spritsa en 6-7 centimeter vid ring med grädde på varje tallrik. Placera 4-5 maränger i grädden. Spritsa därefter en ny ring med grädde ovanpå marängerna.
Skiva banan och lägg 4-5 skivor på andra lagret grädde. Spritsa ett tredje lager och lägg ett par små skivor glass ovanpå.
Ringla över chokladsås och avsluta med en gräddklick som fäste för ett physalisbär och lite citronmeliss. Servera direkt.