Bjud på god och mysig brunch

ANNONS

Gemensamt frukosthäng som får ta tid. Precis vad doktorn ordinerar mot överstressade moderna människor. Idag dukar vi upp till brunch.

Vilket förhållande man än må ha till Amerika finns det åtminstone en import som är värd att hyllas. Brunchen. Runt hela USA vallfärdar folk på helgerna till små som stora hak för att käka långfrukost tillsammans. Oftast är man ett helt gäng och sitter i många timmar.

Glädjande nog dyker helgbrunchen upp på allt fler svenska etablissemang. Det är bara att tacka och ta emot, men jag vill definitivt slå ett slag för att fixa brunchen själv på hemmaplan. Bjud över några kompisar eller slappa över frukostbordet med dina nära och kära. Eller kör en ensamfrukost med tre kilo tidningar.

ANNONS

För en sak är avgörande för att det ens ska få kallas brunch. I varje fall om jag får bestämma. Man ska inte ha bråttom. Här handlar det om att äta långsamt, mycket och länge. Och hur härligt är inte det?

Dessutom är det så mycket enklare att bjuda över någon på brunch än på middag. Prestigelöst, lättlagat och socialt. Brunch är helt enkelt ett väldigt sympatiskt sätt att äta och umgås på. Folk är gladare, mer avspända och man blir precis lagom mätt.

Prova ett eller flera recept, lägg till sånt du själv tycker om och duka upp till en riktigt skön långfrukost. Och kom ihåg brunchens gyllene regel – allt blir godare med bacon!

ANNONS