Känd stjärnkrog i matskandal

En världsberömd 3-stjärnig Michelin-restaurang är i allvarlig matskandal, uppger Ekstrabladet. - Vi är väldigt ledsna att vi inte har varit tillräckligt medvetna om att det fanns problem, skriver personalen i ett mejl till tidningen.

ANNONS
|

Det kostar drygt 2 000 danska kronor per person att äta på den tre stjärniga Michelin-restaurangen Geranium i Köpenhamn.

Efter besökethar kunderna uppgett att de blivit dåliga i magen och fåttdiarré, skriver Ekstrabladet.

Restaurangen har välkändanamn i personalstyrkan så som kändiskocken Rasmus Kofoed och en av världens bästa servitörerSøren Ledet.

Det danska livsmedelsverket har nu avslöjat flera brott mot livsmedelslagen på Geranium. Efter en 3-timmar lång inspektionhar nu restaurangen hamnat i en riktig matskandal.

LÄS MER:Michelinstjärna till Upper House

Arg smiley i omdöme

Nu får Michelin-restaurangen böter på 20 000 danska kronor och ett arg smiley i omdöme.

Några av de livsmedel som inte hade behandlats tillräckligt bra är färska pilgrimsmusslor, ostron och sötvattenskräftor - som samtliga mättes med en temperatur på 9,2 grader celcius, där den tillåtna temperaturen är 2 grader.

ANNONS

- Vi anser att det är en försvårande omständighet att företaget under en lång tid har bevarat skaldjur vid höga temperaturer - och inte varit fullt medvetnaom att temperaturen varit för hög. Det verkar som att företaget inte känner till de viktigaste reglerna för temperaturer på skaldjur,säger det danska livsmedelsverkets sektionschef Martin Björk Hansen till Ekstrabladet.

Men det var inte enbart en inspektion som visade på för höga temperaturer på vissa varor. Utöver detta, uppmärksammade även det danska livsmedelsverket att restaurangens två kylrum innehöll båda svarta, vita och gröna fläckar som växer på undersidan av hyllor och paketerade varor.

LÄS MER:Två Michelin-stjärnor till Berselius

"Vi är väldigt ledsna"

I ett mejl till Ekstrabladet skriver kocken Rasmus Kofoed och servitörenSøren Ledet bland annat:

"Vi har fått en anmärkningpå att temperaturen i en av våra kylar var för hög. Det erkännerviochär väldigtledsna över att vi inte har varit tillräckligt medvetnaom att det fanns problem med kylen. Vi har omedelbart stängt av kylenoch har tagiten annankyl i bruk."

De fortsätter:

"På Geranium är vi perfektionister medgod hygien och att lagra våra råvaror korrekt är oerhört viktigt för oss eftersom vi lägger stor vikt på att betjäna råvaror av högsta kvalitet och färskhet. Vi vet att besöken under de senaste sex åren enbart mottagitelitsmileys och vi har aldrig fått några anmärkningar. Bästa hälsningar Rasmus och Sören. "

ANNONS
ANNONS