Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Påskmat. Lagom till årets ägghögtid testade Konsumentpanelen kokta ägg. Vad vill du vara med och testa? Bild: Anna von Brömssen
Påskmat. Lagom till årets ägghögtid testade Konsumentpanelen kokta ägg. Vad vill du vara med och testa? Bild: Anna von Brömssen

Vill du bli en av de nya provsmakarna?

Här är den perfekta fritidssysslan för dig som gillar att testa mat och alkoholfri dryck och kan sätta ord på vad du tycker. Nu är det dags att söka till vår populära Konsumentpanel.

Varje år testar Konsumentpanelen semlor, årets nya glassar, kräftor och fyrverkerier. Utöver det blir det massor av smaktester av nya och traditionella produkter. Konsumentpanelens åsikter om livsmedel är viktiga för oss på redaktionen och läsningen ger både glädje och vägledning till konsumenternas val.

Snart har panelen som arbetat under 2017/2018 avslutat sitt värv och det är dags för en ny grupp att ta vid.

Vill du vara med och sätta avtryck? Ansök då om att bli medlem. Vi har plats för 40 "tyckare" och du kan bli en av dem.

Margitta Grotenfelt i Konsumentpanelen testar alkoholfri öl.. Bild: Anna von Brömssen
Margitta Grotenfelt i Konsumentpanelen testar alkoholfri öl.. Bild: Anna von Brömssen

Konsumentredaktionen väljer ut denna panel, så att olika åldrar och kön blir representerade. Det är också viktigt med skilda bakgrunder och erfarenheter. Allt det här ska du berätta om i din ansökan. Där bör du också motivera varför just du vill vara med.

Gillar du mat och tycker om att formulera dig hur det smakar i ett protokoll, samt betygsätta, hoppas vi att du söker till Konsumentpanelen!

Klassiska tester som återkommer

Under året som gått har panelen, förutom de återkommande klassikerna, också fått testa kokt ägg, proteinbar, dietshake, alternativ till mjölk, julskinka, pepparkaka och alkoholfri öl. Vad det blir under det kommande teståret är inte bestämt, och du kan få vara med och påverka det, men vissa tester är alltid återkommande, som exempelvis semlor och kräftor.

Du som söker till panelen ska ha fyllt tolv år. Testerna genomförs i Göteborg på vardagar. Oftast börjar vi klockan 17 och de pågår ett par timmar. Uppdraget är tidsbegränsat till ett år.

Test av proteinbars.. Bild: Anna von Brömssen
Test av proteinbars.. Bild: Anna von Brömssen

Det är alltid med en fotograf under testerna, som både tar vanliga bilder som publiceras i samband med texten, samt ibland filmar till en video som kan läggas ut på tidningens sajt och i sociala medier.

Berätta utförligt om dig själv

Skriv till oss och berätta vem du är, hur gammal du är, vilka intressen du har och motivera tydligt varför just du skulle bli en passande panelmedlem. Just dina argument väger tungt när panelen väljs och det är de orden som kan göra att du får en av de 40 platserna.

Din intresseanmälan ska vara oss tillhanda allra senast den sjätte maj. Därefter görs urvalet av GP:s konsumentredaktion. Är du under 18 år kommer vi vilja ha alla vårdnadshavares medgivande till ditt deltagande, ifall du blir uttagen.

Du kan antingen mejla in din anmälan till [email protected] eller skriva ett brev till Konsumentredaktionen, Göteborgs-Posten, 405 02 Göteborg. Skriv "Konsumentpanelen" i ämnesraden på ditt e-brev och i hörnet på ditt vanliga brev.

Kom ihåg att hellre skriva lite för mycket än för lite om dig själv och särskilt i motiveringen. Hur funkar just dina smaklökar? Glöm inte att ange dina kontaktuppgifter: vi vill ha komplett adress, e-postadress samt telefonnummer där vi lättast når dig.

Om du blir uttagen kommer vårt svar via e-post.

Varmt välkommen med alla era ansökningar, hälsar Konsumentredaktionen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.