Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Test: Hörlurar till träningen

Sportlurarna sitter som berget, låter imponerande och tål alla påfrestningar.

Badsäsongen närmar sig med stormsteg och nu är det sista chansen att träna sig i form inför Beach 2014. Tar det emot att ge sig ut i löparspåret så är musik en utmärkt motivation och gör det lättare att hålla takten uppe. Men hörlurarna man använder hemma eller på bussen duger inte alls för extrema förhållanden. Då behöver man sportlurar som sitter på plats även om det blir skumpigt och som inte får kortslutning om det kommer lite svett på dem eller man måste tvätta av dem.

Träningslurar har helt andra kriterier än normala hörlurar och tidskriften Ljud och bild som gjort testet har anpassat testet efter det. Passform och byggkvalitet är viktigare än normalt då de både utsätts för större belastning och måste sitta kvar vid fysiskt aktivitet.

Det är inte heller prioriterat att de har ett neutralt ljud utan ett bastungt engagerande ljud är att föredra.Vi har därför använt dem i farten och lyssnat på Spotify Ultimate Workout playlist.

Lurarna i testet ingår alla i tillverkarnas sportsegment vilket innebär att de ska tåla svett och regnskurar samt att man ska kunna rengöra dem utan att de skadas.

För att begränsa urvalet av modeller har vi främst valt modeller som har en båge bakom örat för att hålla dem på plats. Vi har dessutom valt bort de billigaste modellerna då de enligt vår erfarenhet inte är tillräckligt tåliga eller har tillräckligt engagerande ljud.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.