Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bäst i test: Denon AH-GC20 till vänster och särskilt rekommenderade: JBL Everest Elite 700 (överst) och Sennheiser Momentum On-Ear Wireless.

Test: Här är bästa trådlösa hörlurarna

Bästa hörlurarna i farten är de som inte behöver sladd och som stänger ute störande ljud.

Det var länge sedan en hörlur bara var en hörlur. I dag har man mängder av valmöjligheter vad gäller form och färg, storlek och inriktning, samt om de ska sitta i, runt eller på öronen. Dessutom finns tekniska finesser som trådlös anslutning och brusreducering som stänger ute buller. Tidsskriften Ljud & Bild har gjort detta jämförande test av åtta hörlurar.

BÄST I TEST:

1. Denon AH-GC20 med kraftiga aluminiumbågar och kompetent brusreducering är en pålitlig reskamrat. Med sin ytterst solida konstruktion känns GC20 som något man kommer få många års glädje av. Brusreduceringen fungerar bra och förstör inte ljudet som är kraftfullt och bastungt, gillar man inte det kan man lyckligtvis justera det med mobilappen. Hanteringen är dock inte perfekt med många utspridda knappar att hålla reda på.

SÄRSKILT REKOMMENDERADE:

2. JBL Everest Elite 700 är snygga med bra inställningar som ger bra ljud för varje situation. Designen är påkostad. Brusreduceringen är bra och ljudet tilltalande, även om det påverkas av brusreduceringen. Hur mycket kan man dock ställa in med den utmärka mobilappen. Vid kortare lyssning är de sköna tack, men vid längre lyssning börjar det bli obekvämt. De tar plats i väskan då de inte kan fällas ihop speciellt mycket.

SÄRSKILT REKOMMENDERADE:

3. Sennheiser Momentum On-Ear Wireless är riktigt kompakta, men ändå välbyggda lurar med snyggt utseende och bra ljud. De är lätta att fälla ihop och tar liten plats i väskan och brusreduceringen stänger effektivt ute omgivande oväsen. Hanteringen är enkel, men vi hade gärna sett en mobilapp till dem också. De ligger an mot öronen, är man känslig för det rekommenderar vi istället modellen med större kåpor för långa resor.

ÖVRIGA FEM TESTADE:

4. Beats Studio Wireless låter nästan bättre än den trådade. Det här är de perfekta reselurarna för den som älskar designen och ljudet från Beats. Studio-modellen låter avsevärt bättre än de första basdånande modellerna i sortimentet. De är bekväma att ha på sig och praktiska att packa ned. Det stora problemet är att de måste ha ström för att fungera. Har man glömt laddaren kan man inte ens lyssna med sladd. Ridå!

5. Samsung Level On Wireless är förvånansvärt sofistikerade med neutralt ljud och smarta finesser. De har ambitioner om hifi-ljud, men byggkvaliteten och materialvalet når inte riktigt fram dit, men de sitter åtminstone mycket skönt på huvudet. Ljudet är neutralt och balanserat, de fungerar med alla möjliga musikgenrer. Hanteringen är bra och har extrafinesser för Galaxy-mobiler.

6. Beoplay H8 är snygga och lyxiga lurar med bra ljud – men kostar därefter. B&O har lyckats bra, det är en uppvisning i den yppersta tekniken de kan erbjuda med en lyxkänsla som konkurrenterna bara kan drömma om. Sitter man på flyget kommer man att älska den effektiva brusreduceringen. Ska man däremot lyssna hemma bör man slå av den för att kunna njuta av det neutrala om än något insmickrande ljudet. Tyvärr är kvalitet inte gratis. Vi måste därför dra ned betyget ett hack då priset är betydligt högre än konkurrenternas.

7. Plantronics Backbeat Pro kommer till sin fulla rätt på kontoret snarare än på flyget. De tar plats i packningen och vinner inga stilpoäng. Poängen med dem försvinner om man pluggar in dem med sladd till underhållningssystemet. De här är gjorda för att användas med Bluetooth. På kontoret kommer de till sin fulla rätt med alla smarta knappar och bra räckvidd. Där har man dem inte heller på sig så länge att de hinner bli obekväma.

8. Sony MDR-ZX770BN har en småtråkig design och ett oengagerade ljud parat med krångliga funktioner. Å ena sidan är designen väldigt strikt och de har brusreducering, så man kunde tänka sig att de är för affärsresenärer. Men å andra sidan har man pressat prislappen och sparat in på material så att de känns billiga. Men ungdomar skulle aldrig köpa så trista lurar som dessutom har ett ljud som inte engagerar. Vi kan sammantaget inte rekommendera dem.

FAKTA: Detta testade vi

Vi har tidigare testat både trådlösa eller brusreducerande hörlurar men i år är det första gången det finns tillräckligt många modeller för att vi ska kunna kräva båda i kombination.

Testet är en blandning av nya modeller och äldre som tidigare varit med i ena eller andra kategorin.

Tanken är man ska få en bra överblick av utbudet.

Lurarna har spelats i bullriga miljöer som tåg, men även hemma i lugn och ro.

Vi har också tagit ovanligt stor hänsyn till komforten då denna kategori ju är tänkt att användas under längre tid.

Det slutliga betyget är inget medelvärde utan priset har också vägts in.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.